Gå direkt till textinnehållet
Nordiskt Berättar­centrumEn del av Västerbottensteatern

Stipendiet Berättarkraft

Plats för nya berättare

Berättarkraft är ett samarbete mellan Nordiskt Berättarcentrum och Skellefteå Kraft. Syftet med stipendiet är att utveckla berättandet i länet och ge plats för nya berättare.

Bland de som söker stipendiet utses en finalgrupp. Finalisterna får möjlighet att under en två dagars workshop utveckla sitt berättande. Därefter följer ett framträdande under Berättarkraftfinalen på Berättarfestivalen i Skellefteå. Under finalen väljer en jury ut vem som blir årets Berättarkraftstipendiat på kriterierna: en god berättelse, framförande/berättarteknik och publikkontakt. Årets stipendiat får tillsammans med Nordiskt Berättarcentrum åka till en nordisk berättarfestival och ta del av föreställningar, workshops och föreläsningar, samt representera Västerbotten och Berättarkraft i mötet med berättarvärlden.

Formerna för Berättarkraft är under utveckling – mer information om detta kommer.

Bild: Anna Sundström Lindmark, vinnare av stipendiet Berättarkraft 2019. Foto: Patrick Degerman.

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.