Gå direkt till textinnehållet

Partners

Våra samarbetspartners

SKELLEFTEÅ KOMMUN

Skellefteå kommun är tillsammans med Region Västerbotten ägare av Västerbottensteatern. Kommunen stöttar dessutom enskilda projekt och verksamheter, som exempelvis etableringen av Nordiskt Berättarcentrum, med särskilda resurser.

Region Västerbottens logotyp i grått utförande

REGION VÄSTERBOTTEN

Region Västerbotten är tillsammans med Skellefteå Kommun ägare av Västerbottensteatern. Region Västerbotten finansierar även särskilda projekt utöver basverksamheten.

STATENS KULTURRÅD

Statens Kulturråd har genom åren finansierat ett flertal enskilda projekt, som exempelvis Berättarfestivalen, och har dessutom bidragit till att Nordiskt Berättarcentrum kunnat etableras och drivas vidare.

BOLIDEN

Boliden är från 2019 och tre år framåt sponsor till Unghästen. Dessa medel går till satsning för de unga och deras väg från psykisk ohälsa till hälsa. Genom Bolidens engagemang och sponsring kommer Unghästen att fortsätta utveckla arbetet för ungdomar i länet.

Skellefteå Krafts logotyp i grått utförande

SKELLEFTEÅ KRAFT

Skellefteå Kraft har under många år sponsrat Västerbottensteaterns verksamhet. Sponsringen har varit och är fortsättningsvis ett viktigt stöd för att utveckla teatern och öka närvaron i länet så att fler barn, unga och vuxna får uppleva teater. Skellefteå Kraft är också initiativtagare och huvudsponsor till Berättarkraft som är en del av Berättarfestivalen som drivs av Nordiskt Berättarcentrum.

Länsförsäkringars logotyp i grått utförande

LÄNSFÖRSÄKRINGAR VÄSTERBOTTEN

Länsförsäkringar Västerbotten sponsrar Unghästen med en gåva för 2020 för arbetet med och för unga i Västerbottens län. Ett värdefullt stöd för att utveckla verksamheten och kunna nå fler ungdomar i länet genom föreställningar, samtal och workshops.

Skellefteås platsvarumärke i grått utförande

PLATSVARUMÄRKET SKELLEFTEÅ

Vi är stolta att vara en stark bidragande del till platsvarumärket Skellefteå. Vi är med och gör Skellefteå till en bra plats att leva på.

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.