Gå direkt till textinnehållet

Partners

Våra samarbetspartners

SKELLEFTEÅ KOMMUN

Skellefteå kommun är tillsammans med Region Västerbotten ägare av Västerbottensteatern. Kommunen stöttar dessutom enskilda projekt och verksamheter, som exempelvis etableringen av Nordiskt Berättarcentrum, med särskilda resurser.

Region Västerbottens logotyp i grått utförande

REGION VÄSTERBOTTEN

Region Västerbotten är tillsammans med Skellefteå Kommun ägare av Västerbottensteatern. Region Västerbotten finansierar även särskilda projekt utöver basverksamheten.

STATENS KULTURRÅD

Statens Kulturråd har genom åren finansierat ett flertal enskilda projekt, som exempelvis Berättarfestivalen, och har dessutom bidragit till att Nordiskt Berättarcentrum kunnat etableras och drivas vidare.

BOLIDEN

Boliden stöttar UngHästens skolverksamhet i arbetet med mobbning, psykisk ohälsa och självmord.

”Barnen och ungdomarna i Skellefteå Kommun är också vår framtid, och att ge dem bra grunder att tidigt samtala om och arbeta med psykisk ohälsa, är att värna lika mycket om dem som om oss själva. UngHästen driver en stark och professionell verksamhet, där de knyter samman experternas kunskap med teaterns fria uttryck, och skapar utrymme för att våga prata om det som kan vara svårt.”

Skellefteå Krafts logotyp i grått utförande

SKELLEFTEÅ KRAFT

Skellefteå Kraft har under många år sponsrat Västerbottensteaterns verksamhet. Sponsringen har varit och är fortsättningsvis ett viktigt stöd för att utveckla teatern och öka närvaron i länet så att fler barn, unga och vuxna får uppleva teater. Skellefteå Kraft är också initiativtagare och huvudsponsor till Berättarkraft som är en del av Berättarfestivalen som drivs av Nordiskt Berättarcentrum.

LÄNSFÖRSÄKRINGAR VÄSTERBOTTEN

LF Västerbotten stöttar UngHästens skolverksamhet i arbetet med mobbning, psykisk ohälsa och självmord.

” UngHästens verksamhet har fokus på det allra viktigaste – trygga barn och ungdomar. Med stöd från Länsförsäkringar Västerbotten kan UngHästen möta fler unga i länet, och tillsammans med elevhälsan arbeta förebyggande och på ett tidigt stadium upptäcka de barn och ungdomar som behöver mer omfattande stöd. UngHästen skapar ett tryggt forum där eleverna kan samtala om viktiga, känsliga och aktuella ämnen med teater som pedagogiskt verktyg. För oss på Länsförsäkringar Västerbotten innebär samarbetet att vi återinvesterar i ett tryggare Västerbotten.”

Skellefteås platsvarumärke i grått utförande

PLATSVARUMÄRKET SKELLEFTEÅ

Vi är stolta att vara en stark bidragande del till platsvarumärket Skellefteå. Vi är med och gör Skellefteå till en bra plats att leva på.

NORRAN

Norran är partner till Nordiskt Berättarcentrum. Tillsammans verkar vi för att sprida kultur i vår region, med fokus på det pedagogiska arbetet för barn och ungdomar.

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.