Gå direkt till textinnehållet

Om oss

Det här är vi!

Västerbottensteatern är länsteatern i Västerbotten med säte i Skellefteå. Teatern producerar 8-10 nya uppsättningar per år och spelar årligen cirka 400-500 föreställningar i Skellefteå, Umeå och på turné i regionen. Teatern värnar om och tar avstamp i Västerbottens rika och levande tradition av berättande och 2018 blev Nordiskt Berättarcentrum en del av vår verksamhet. Västerbottensteatern har också en unik spetskompetens i vår avdelning UngHästen som jobbar med teater som pedagogiskt verktyg i mellanstadie-, högstadie- och gymnasieskolan.

Västerbottensteatern firade 2020 40 år som länsteater och är nu på en spännande resa då vi hösten 2021 flyttade in i nybyggda Sara kulturhus mitt i Skellefteå centrum.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Aktuellt

Skellefteå Turistcenter och Västerbottensteatern i utökat samarbete

Mer biljettservice till publiken

Läs mer

Teatern ges mera lokaltillgång i Sara

Ny avsiktsförklaring

Läs mer

Nordiskt samarbetsprojekt

3 teatrar

3 teatrar – nordiskt samarbetsprojekt

Här ligger våra scener.

Hitta till oss i Sara kulturhus

Hitta i Sara kulturhus
Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.