Gå direkt till textinnehållet

Hitta i Sara kulturhus

Väntan har varit lång och vägen fram till inflyttning inte utan utmaningar – och dessutom en pandemin på det. Men nu är det dags: Västerbottensteatern flyttar in i Sara kulturhus! Nu väntar en höst fylld med teaterupplevelser i den spektakulära träbyggnaden. Vår publik kan bland annat se fram emot världspremiären av Musikanternas uttåg, en vecka med Berättarfestivalen och mängder av gästspel, teaterluncher, barn- och ungdomsföreställningar, konstnärliga samtal och andra evenemang.

Illustrationen ovan visar var du hittar de scener i Sara kulturhus som Västerbottensteatern kommer att agera på. Mycket är
alltså nytt och spännande, men mycket kommer också att kännas bekant. Så här fungerar det:

TEATERVÄRDAR – Vid föreställningarna kommer du som vanligt att mötas av våra teatervärdar som välkomnar dig, tar emot din biljett
och guidar dig till rätt plats.

TEATER + MAT – Våra uppskattade lunch- och middagsföreställningar med teater + mat serveras på Trappscenen. Läs mer på sidan 11 om det kulinariska samarbetet med The Wood Hotel och på sidan 12 presenteras höstens utbud av teater + mat.

BILJETTER – Som vanligt köper du biljetter till våra föreställningar via vasterbottensteatern.se, tickster.com eller på Skellefteå Turistcenter, Trädgårdsgatan 7, tel 0910 – 45 25 15.

HUR HITTAR JAG? – Hänvisningarna på illustrationen ger en översiktlig bild var våra scener finns. Självklart kommer det också finnas skyltar i huset. Dessutom kommer Sara kulturhus att guida besökare via egna värdar och en mobilapp.

SERVERINGAR – Sara kulturhus och The Wood Hotel erbjuder många olika alternativ för mat, dryck och fika. På våning 19 finns en
gourmetrestaurang. På våning 4, med terass och fantastisk utsikt, finns en à la carterestaurang. På entréplan hittar du Paolo’s, ett italienskt café- och restaurangkoncept. I anslutning till Västerbottensteaterns föreställningar kommer mobila serveringar att finnas med möjligheter att köpa fika.

SCEN 1 – Den största scenen för större uppsättningar, kongresser och evenemang med stor publik. Rymmer 1200 sittande
personer.

SCEN 2 – En stor black box med 292 publikplatser. Här kommer många av Västerbottensteaterns större produktioner att spela, så som Musikanternas uttåg.

SCEN 3 – En liten intim scen med plats för 50 personer i salongen. Här spelas bland annat en del berättarföreställningar samt barn och skolföreställningar.

SCEN 4 – En black box där det ryms 100 personer. Här spelas mindre föreställningar, som Lifsens rot, och barnföreställningar.

SCEN 5 En ljus lokal med stora fönster mot norr. Med max 80 personer i publiken är detta ett rum optimalt för t ex musik och föreläsningar

TRAPPSCENEN Med centralt läge i huset under Kulturtrappan blir detta scenen för teater + mat. 100 personer ryms vid bordsservering.

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.