Gå direkt till textinnehållet

BERÄTTARKVÄLL: KONSPIRATIONSRECEPTET

Vet du vad som är sant och vad som bara är konspirationsteorier när det gäller covidvaccin, Estonias förlisning och utbyggnaden av 5G-nätet? Kom och lyssna till psykologen och författaren Jonas Hjalmar Blom som varvar vetenskapliga fynd med humor och verkliga exempel. Dessutom får publiken steg för steg skapa en egen konspirationsteori. En spännande, nyttig och rolig berättarkväll helt enkelt. Och ryktet säger att det bjuds på fika…

En föreläsning där psykologisk forskning ligger till grund för att med både humor och allvar visa hur en konspirationsteori byggs upp. I dagens värld tar berättelserna stor plats, både de äkta och de som byggs på lösare grund. I samarbete med Skellefteå Stadsbibliotek presenterar vi Jonas Hjalmar Blom, doktorand i psykologi vid Centrum för Tjänsteforskning vid Karlstads Universitet. I föreläsningen Konspirationsreceptet varvar Jonas vetenskap med humor och förklarar hur en konspirationsteori kommer till. Han låter också publiken skapa en egen.
Efter föreläsning och frågestund öppnar vi för möjligheten till samtal runt borden.

Ti 5/4 kl 19.00
Plats: Trappscenen Sara kulturhus.
Pris: 150 kr inkl fika
Längd: 2 tim med eftersnack
Medverkande: Hjalmar Blom.
Arrangör: Nordiskt Berättarcentrum och Skellefteå Stadsbibliotek

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.