Gå direkt till textinnehållet
De 39 stegen

De 39 stegen – öppna repetitioner

17 november har De 39 stegen premiär i Sara kulturhus. Under Berättarfestivalen finns möjlighet att följa arbetet under ett antal öppna repetitioner.

I ett dimmigt London försöker den livströtte Richard Hannay muntra upp sig och går på teater. Men mitt under föreställningen hörs flera skott och panik uppstår. I tumultet dyker den mystiska Annabella upp och ber om hjälp. Richard tror först inte på hennes historia om spioner och internationella agenter men innan han vet ordet av är han misstänkt för ett mord han inte begått och indragen i en kamp för att rädda världen undan ett förödande krig.

De 39 stegen är en rafflande thriller där publiken bjuds på film noir-känsla, tågjakter, spioner, femme fatales, lömska skurkar med avhuggna fingrar – och väldigt mycket skratt. Epoken är 1930-tal, vilket återspeglas i kostymen och i de många miljöerna i Skottland och England. De fyra skådespelarna delar på över 150 roller och bytena sker i ett halsbrytande tempo.

Pjäsen är baserad på ett av Alfred Hitchcocks tidiga filmmästerverk De 39 stegen, som i sin tur bygger på romanen med samma namn av John Buchan från 1915. Scenversionen är en thrillerkomedi som gjort stor succé världen över och belönats med ett flertal priser. Den hade sin urpremiär i Storbritannien 1995 och har bland annat spelats på Broadway och i Londons West End. Hösten 2013 hade den Sverigepremiär.

Läs intervjun med regissören Peter Engkvist: https://newsroom.notified.com/news/165327/vasterbottensteatern-slapper-biljetter-till-d

Fri entré, begränsat antal platser.

Ta plats innan repetitionsstart, ej möjlighet att komma och gå under repetition. Tack för att ni respekterar detta!

Arrangör: Västerbottensteatern

Premiär 16 november på Sara kulturhus, Skellefteå
Spelperiod: 16 november – 16 december 2022

Av: John Buchan och Alfred Hitchcock, efter överenskommelse med Edward Snape för Fiery Angel Limited
Scenversion: Patrick Barlow
Originalkoncept: Simon Corble, Nobby Dimon
Svensk översättning och bearbetning: Lars G Svensson
Förlag: Nordiska ApS – Köpenhamn
Regi: Peter Engkvist
Dramatur: Tora von Platen
Scenografi & kostym: Caroline Romare
Mask: Helena Andersson
Ljusdesign: Ronny Andersson
Ljuddesign: Arnaud Spicq
I rollerna: Andreas Anterot, Ellenor Lindgren, Niklas Larsson Lirell, Malin Vispe

Affischbild: LisaLove Bäckman

  1. Västerbottensteaterns repetitionslokaler, Nordlandergatan 1

  2. Västerbottensteaterns repetitionslokaler, Nordlandergatan 1

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.