Gå direkt till textinnehållet

En minoritet i minoriteten – att vara queer i en resandefamilj

Att leva i en kultur som Resande eller Rom inkluderar en del oskrivna regler. Att komma ut med att vara avvikande, på fler sätt än genom din etnicitet och behöva presentera det för den äldre generationen är inte alltid enkelt. Men ibland kan familjen och framförallt de äldre överraska.

Det här är en föreläsning och ett samtal mellan Linda Lundqvist och hennes mamma Britt-Inger, där de blandar fakta med egna erfarenheter, humor och anekdoter med allvar. De kommer berätta om det engagemang de har i Queera-frågor. Samtalet Linda och Britt-Inger har handlar om att vara en minoritet i en minoritet. Att befinna sig i två olika minoriteter gör att man ibland får reaktioner, som ibland kan överraska och ibland kan förvåna. Fördomarna i de två olika minoriteterna skiljer sig inte nämnvärt från alla andra, de tar bara sig andra uttryck. Vi är alla människor, oavsett vilken minoritet vi tillhör, och bara för att man tillhör en minoritet så är det inte per automatik så att toleransen och medkännande är en självklar del i minoriteten eller att inkludering är något som ingår.

Eng:
Living in a culture like Traveling or Rome includes some unwritten rules. Coming out with being different, in more ways than your ethnicity, and having to present that to the older generation is not always easy. In this conversation, Linda Lundqvist and her mother Britt-Inger mix facts with their own experiences, humor and serious anecdotes.

 

 

Onsdag 14 februari kl 18.00-19.30

Medverkande: Britt-Inger Hedström Lundqvist och Linda Lundqvist
Plats: Sara kulturhus, Trappscenen
Längd: ca 90 min
Fri entré men biljett krävs.
Arr: Västerbottensteatern i samarbete med Sensus och Rättighetscentrum Västerbotten
Ingår i Skellefteå Pride.

Biljetter släpps 24 januari.

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.