Gå direkt till textinnehållet

När vi var samer – att ta tillbaka sin historia – FÖRELÄSNING

NYTT DATUM 8/4! Extra föreläsning 9/4!

Vad gör du med upptäckten att den egna historien inte är hel, utan har mörka fläckar av statens raspolitik? Skriver en bok! I ­Augustnominerade När vi var samer har Mats Jonsson med säker hand skildrat ­berättelsen som inte bara är hans historia utan hela ­Sápmis – och Sveriges. Hösten 2024 blir serieromanen till teaterföreställning på Västerbottensteatern och nu har du möjlighet att lyssna till Mats egen berättelse om processen bakom boken.

Mats Jonsson (f. 1973) är uppvuxen i Bollstabruk och efter många år i Stockholm bor och arbetar han nu i Sandslån i Ådalen. Sedan 15-årsåldern har han skildrat sitt liv i tecknade serier och har givit ut sju självbiografiska serieromaner och fyra illustrerade barnböcker.

Mats har suttit i Babels författarpanel och 2021 sommarpratade han i samband med släppet av ”När vi var samer”.


ENG:
In the fall of 2024, the serial novel ”When we were Sami people” will be a theater performance at the Västerbottensteatern and now you have the opportunity to listen to Mats’s own story about the process behind the book.

 

Må 8/4 kl 18.00 – 19:30
Ti 9/4 kl 10.30-12.00

Plats: Trappscenen, Sara kulturhus.
Biljetter: Fri entré, men biljett krävs.
Fika finns att köpa.
Medverkande: Mats Jonsson, serietecknare och författare
Arr: Västerbottensteatern i samarbete med Skellefteå stadsbibliotek och Studieförbundet Bilda Nord.

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.