Gå direkt till textinnehållet

Sara, skogen och hållbarheten

Ett samtal om Sara Lidmans livslånga engagemang i skogen och hennes kamp för hållbarhet, gällande både människa och natur.

Ända sedan Sara Lidman som barn hade ”en kärlekshistoria med en gran” var hon starkt engagerad i naturen och en envis försvarare av dess rättigheter. Hon kritiserade den modernitet där människans alienation från naturen var en förutsättning och framhärdade i att allt i skapelsen hör samman.

Sverker Sörlin är idéhistoriker, flerfaldigt prisbelönt författare och en av Sveriges främsta röster inom klimat- och forskningsfrågor. Han är född i Åsele och professor i miljöhistoria vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Han har skrivit mer än 40 böcker och belönades med Augustpriset 2004. Sommaren 2022 gjorde han ett uppskattat sommarprat i P1. Hans doktorsavhandling Framtidslandet som kom 1988 släpps nu i nyutgåva. Den berättar om dåtidens syn på Norrland, dess resurser och människor, och har många paralleller till idag.

Medverkande:
Sverker Sörlin, författare, idéhistoriker och professor i miljöhistoria.
Enar Nordvik – byråkrat, arkitekt, doktor i träteknik och medlem i Sara Lidman-sällskapet. 

Samtalsledare: Tora von Platen, dramaturg och tf konstnärlig ledare.

I samarbete med Skellefteå kommun/Stadsbiblioteket och Sara Lidman-sällskapet

To 23/11 kl 18:00
Plats: Trappscenen, Sara kulturhus.
Pris: Fri entré, men biljett krävs.
Längd: 1 tim 30 min.
Medverkande: Sverker Sörlin, författare, idéhistoriker och professor i
miljöhistoria samt Enar Nordvik – byråkrat, arkitekt, doktor i träteknik och medlem i Sara Lidman-sällskapet. 
Samtalsledare: Tora von Platen, dramaturg och tf konstnärlig ledare.
I samarbete med Skellefteå kommun/
Stadsbiblioteket.

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.