Gå direkt till textinnehållet

Kunde jag följa dig

– teaterkonsert om Karin Boyes liv med tonsatt poesi

”Kunde jag följa dig” öppnar en reva i tiden, då när Karin levde. Vad var det som hände? Publiken lotsas genom 1900-talet och ett livsöde som under flera decennier följdes av skammens tystnad. Karins skrivna brev och kändaste dikter gestaltas med värmde, humor och allvar.
Föreställningen bildar ett rop ut i vår tid från det som hon upplevde då, nu aktuellt som då. Psykisk skörhet i kombination med den rådande homofobi som då existerade, gör vår tid synlig. Musiken är känsligt komponerad utifrån kunskap om hennes liv och spelas av erfarna musiker med sättningen cello, piano, gitarr och sång. Föreställningen väcker en kulturskatt till liv och målgruppen är vuxna.

ENG:
Could I follow you? – theater concert about Karin Boye’s life with poetry set to music

 

TEATERSOPPAkl 12.00 torsdag & fredag – Inklusive lunchsoppa

TEATERKLUBBkl 18.00 – Mat finns att köpa på plats från 16.00 – meny från Paolo´s

Under våren ger vi TEATERKLUBB PÅ TRAPPSCENEN – kvällsföreställningar som är ca 1h långa och med möjlighet att beställa mat, dryck och fika från Restaurang Paolo´s som flyttar sin servering in på scenen.

En perfekt avslutning på arbetsdagen där du slipper laga middagen och samtidigt får inta en dos välgörande kultur. Och vill du bara njuta av teater med en kaffekopp eller utan att köpa något ätbart eller drickbart så går det såklart utmärkt!

2 h innan föreställningen öppnas dörrarna till Trappscenen. Välkommen då för att beställa det ni vill äta och dricka. Kvällens föreställning börjar 18.00 eller 19.00. PAOLO’S MENY: https://www.paolositalian.se/menyer/skellefteaa/

7 mars kl 12.00 & 18.00 samt 8 mars kl 12.00.

Plats: Trappscenen, Sara kulturhus (under Kulturtrappan)

Längd: ca 60 min, mat serveras 30 – 45 min före föreställningen.

Pris TEATERSOPPA: 275 kr inkl soppa från Restaurang Mandel

Pris TEATERKLUBB: 200 kr. Mat finns att köpa på plats – meny från Paolo´s


Biljetter släpps 24 januari 2024

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.