Gå direkt till textinnehållet

När vi var samer – Mats Jonsson berättar

MATS JONSSON ÄR TILLBAKA!

Vad gör du med upptäckten att den egna historien inte är hel, utan har mörka fläckar av statens raspolitik? Skriver en bok! I ­Augustnominerade När vi var samer har Mats Jonsson med säker hand skildrat ­berättelsen som inte bara är hans historia utan hela ­Sápmis – och Sveriges. Hösten 2024 blir serieromanen till teaterföreställning på Västerbottensteatern och nu har du möjlighet att lyssna till Mats egen berättelse om processen bakom boken.

Mats Jonsson (f. 1973) är uppvuxen i Bollstabruk och efter många år i Stockholm bor och arbetar han nu i Sandslån i Ådalen. Sedan 15-årsåldern har han skildrat sitt liv i tecknade serier och har givit ut sju självbiografiska serieromaner och fyra illustrerade barnböcker.

Mats har suttit i Babels författarpanel och 2021 sommarpratade han i samband med släppet av ”När vi var samer”.


ENG:
In the fall of 2024, the serial novel ”When we were Sami people” will be a theater performance at the Västerbottensteatern and now you have the opportunity to listen to Mats’s own story about the process behind the book.

 

Mats Jonsson berättar

Måndag 14 oktober kl 19.00 – 20:30
Plats: Trappscenen, Sara kulturhus.

Biljetter: Fri entré, men biljett krävs.
Bokning från 11 september
Fika finns att köpa.

Medverkande: Mats Jonsson, serietecknare och författare

Arr: Nordiskt berättarcentrum i samarbete med Skellefteå stadsbibliotek

En del av Berättarfestivalen 2024

  1. Trappscenen, Sara kulturhus

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.