Gå direkt till textinnehållet

Postmodern Cool

80-talet ringde och ville ha tillbaka sin jazzbralla. Inés Belli bjuder på jazz-nostalgi, postmoderna teorier och en stor portion humor.

På 80-talet gjorde jazzdansen entré med dunder och brak. I filmer som Flashdance och Footlose lärde vi oss stretcha med gungning och jogga på stället. Var och varannan ungdom tragglade med sina chasse i danssalen, vilket ledde till att efterföljande årtionde till stor del spenderades iförd jazzbyxor i lycra.

I Inés Bellis verk Postmodern Cool dekonstrueras jazzdansrepertoarens ikoniska danssteg. Med unisona rörelser och en stor portion humor lyckas fem dansare förena denna kommersiella dansgenre med postmodernistiska teorier. Ett grepp som får verket att utmana etablerade normer inom såväl jazzdansen som den samtida dansen.

Inés Belli ger sig i kast med att göra jazzdansens legendariska form och stil relevant för dagens dansscener. Och hon lyckas. Postmodern Cool är i allra högsta grad ett samtida dansverk, men med en kittlande nostalgi som får fötterna i bänkraden att förteget stega pas de bourree…

Se en introduktion till Postmodern cool skapad av Västerås konserthus;

Sön 13 februari kl. 18:00
Scen 2, Sara kulturhus
Ord pris: 205 kr, ungd (tom 26 år)/stud: 155 kr
Längd: 55 minuter
Koreografi: Inés Belli
Dansare: Sara Enger Larsen, Trine Lise Moe, Mari Askeland, Synne Sørum
Musik: Jordon Fields
Kostym: Signe Vasshus
Ljud: Terje Överland
Ljus: Martin Myrvold

I samarbete med Norrlandsoperan via Dansnät Sverige. En del av SE dans. 

Biljettsläpp 19 januari

    Bilder från föreställningen

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.