Gå direkt till textinnehållet

Stenar i fickan

Den irländska dramatikern Marie Jones pjäs Stenar i fickan är ett berättarfyrverkeri fyllt av både humor och djup. Två skådespelare delar på femton roller i en historia om sprickan mellan stad och glesbygd och om hur högtflygande drömmar kolliderar med vardagens krassa verklighet.

I en by i Norrbotten bor två arbetslösa män i yngre medelåldern. De hankar sig fram som statister i en filminspelning. Skådespelarna – stjärnorna – flygs in söderifrån för att filma sina utomhusscener i det dramatiska landskapet, medan byns invånare får agera lokalfärg.

I vår berättelse är det dock statisterna som spelar huvudrollen och vi får följa deras jakt på en skälig inkomst, kärlek, värdighet och en meningsfull tillvaro.

Tobias Aspelin och Erik Kaa Hedberg tar sig an detta mästarprov i skådespeleri och vi kan lova att det blir en en varm och publiknära föreställning med stor dramatik på liten yta.

ENG:
Irish playwright Marie Jones’s play Stones in the Pocket is a narrative firework filled with both humor and depth. Two actors share fifteen roles in a story about the rift between city and sparse countryside and about how high-flying dreams collide with the harsh reality of everyday life.

Spelar 10 & 11 april kl 19.00, Scen 4, Sara kulturhus

PRISER
Ordinarie: 355 kr.
Scenpasspris/Gruppris (min 20): 315 kr.
Ungd/stud(tom 26 år): 215 kr.
Längd: 2 tim 10 min inkl paus

Medverkande Tobias Aspelin och Erik Kaa Hedberg

Av: Marie Jones
Förlag: Colombine Teaterförlag
Originalutgåvans titel: Stones in His Pockets
Översättning: Thomas Tidholm
Förlag: Draken Teaterförlag
Regi: Daniel Goldmann
Manusbearbetning: Daniel Goldmann i samarbete med Rasmus Lindberg
Scenografi/kostym: Mona Knutsdotter
Mask: Annika Öhlund
Ljud: Urban Wirén
Ljus: Mikael Söderstjerna

    Bilder från föreställningen

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.