Gå direkt till textinnehållet

Stormens utgrävning

Hur har vi det egentligen i tre plus-samhället? Kan vi fortfarande bli berörda och på allvar ingå i en lyssna och svara-relation med en annan människa? Eller med ett konstverk? Få gåshud av musik? Profilteatern gör teater av Stormens utveckling – den samtidskommenterande podden i vilken Ola Söderholm, Liv Strömquist och Jonatan Unge med humor och skärpa lägger ut texten om aktualiteter och nutidsfenomen.

Föreställningen tar avstamp i framtiden för att få syn på samtiden. En grupp arkeologer har gjort ett banbrytande fynd från 2020-talet. De har funnit lämningar av så kallat ”content” – material från en podd som tydligen var väldigt populär då under den senkapitalistiska erans sista fas. Äntligen ska vi få svar på frågor som: Hur såg en vanlig dag ut för en människa under den här perioden? Vilka liv levde egentligen alla dessa boomers, incels, högertroll och tiktok-mammor? Åt de babian? Hade de uteslutande tantrasex? Och framförallt: Varför var naturvin, brazilian buttlift och självhjälpsgurus viktigare än kollektiv handlingskraft?

Stormens utgrävning är en djupdykning ner i frågor om narcissism, alienation och social acceleration. En unik och nära upplevelse av hur människor levde och tänkte på 2020-talet och framåt. Föreställningen bygger på dramatiserade poddprator från Stormens utveckling av Söderholm, Strömquist och Unge, som i början av 2023 passerade 200 avsnitt. Välkommen till en arkeologisk utgrävning av vår tid.
Välkommen till Stormens utgrävning.

Spelar 12 nov kl 19.00, Scen 2, Sara kulturhus.

INGÅR I TEATERABONNEMANG SOM SLÄPPS 17 APRIL.

PRISER
Ordinarie: 355 kr.
Scenpasspris: 305 kr.
Ungd/stud(tom 26 år): 150 kr.
Längd: 2 tim 10 min inkl paus

Regi & manusbearbetning: Lars Bringås
Musik & ljuddesign: Malin Dahlström
Scenografi & kostym: Ulla Karlsson
Ljusdesign & teknik: Daniel Rudstedt
Attribut & konstruktion: Jacob Petersson
Mask: Jessica Hedin
Medverkande: Tobias Morin, Sara Turpin,
Jessie Lewis Skoglund, Acaymo Luis Valdes

I samarbete med Skellefteå Riksteaterförening

  1. Ingår i PREMIÄRABONNEMANG & TISDAGSABONNEMANG

    Köp Biljett

Bilder från föreställningen

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.