Gå direkt till textinnehållet

Storsia berättar – Kyrkstädernas historia

Skellefteås kyrkstad Bonnstan har anor från 1600-talet och användes som en nödvändig övernattningsplats för församlingsbor som bodde utanför staden.

Under en tid fanns det 71 kyrkstäder i norra Sverige, men idag finns bara 18 av dessa kvar. Med utgångspunkt i Storsia berättar Pernilla Lindström, byggnadsantikvarie på Skellefteå museum, om kyrkstädernas historia från 1600-tal till idag.

Om Storsia berättar:
Under Berättarfestivalen finns museets personal på plats för att djupdyka ner i en särskild del av Storsia – Skellefteå museums lokalhistoriska utställning. Under veckan har du chansen att höra berättelser och ta del av bilder från olika delar av lokalhistorien – från dåtid till nutid. Ta även chansen att utforska utställningen och lyssna till fler berättelser från historien på egen hand.

Fri entré.

Arrangör: Skellefteå museum

En del av Berättarfestivalen.

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.