Gå direkt till textinnehållet

Viskningar – Offentlig

En föreställning om vänskap och utsatthet.

UngHästen utforskar vänskap, hopp och utsatthet. Gruppens betydelse och ensamhet. Att vara mobbad, den som mobbar, den som tittar på och den som ser sin kompis behandlas illa. Vi får se och känna vad mobbning är och konsekvenserna av det.

Föreställningen har spelats ett oändligt antal gånger för skolklasser runt om i länet och landet. Vi har länge velat presentera den som offentlig föreställning och under Berättarfestivalen får vi äntligen chansen. Vi vet ju att mobbing förekommer överallt och nu kan vuxna och barn också se den tillsammans.  Från ca 11 år.

Efter föreställningen samtalar vi tillsammans kring temat mobbning.

Några citat från vår publik:

”Tack så jättemycket! Ni är så duktiga med det ni gör. Ni var anledningen till att jag gick till skolan idag. Min dag blev glad och positiv.” – Elev i klass 6

”Jag tycker att teatern var underbar. Jag blev ledsen och grät lite men allt är okej. Jag vet hur det känns att vara mobbad, det blir bra.” – Elev i klass 8

”De var supertrevliga och goda lyssnare. Man kände sig accepterad och värd något efteråt.” – Elev i klass 9

Säljblad Viskningar 2024_UngHästen

ENG:
A theatrical exploration of concepts such as: friendship, hope and exposure. What’s it like to be left out? To be bullied? To be the bully? To witness bullying? Together with the actors the audience get to experience and discuss the consequences of bullying. For adults and children from apx 11 years.

OFFENTLIG FAMILJEFÖRESTÄLLNING

Tisdag 15 oktober kl 19.00
Lokal: Scen 4, Sara kulturhus
Längd: 90 min (inkl eftersamtal).

Ålder: från ca 11 år

Manus: Sarah Appelberg
Regi: David Åkerlund
Medverkande: Nils Lundqvist, Kim Gardell Larsson & Sinead Shanahan

Pris: 150 kr/person 

Arrangör: Nordiskt Berättarcentrum, en del av Västerbottensteatern

En del av Berättarfestivalen. Biljetter/bokning från 11 september 2024

 

  1. Scen 4, Sara Kulturhus Offentlig föreställning

Bilder från föreställningen

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.