Gå direkt till textinnehållet

Annika Ström – Tänk att allt blev så här

Annika Ström ”Tänk att allt blev så här”, (2006),  2022, textverk

I samband med Berättarfestivalen i Skellefteå kommer ett återkommande textverk att produceras specifikt för platsen. Verket kommer uppföras under hela oktober månad på olika platser och i varierade former.

Annika Ström, född i Helsingborg och utbildad vid Konstakademin i Köpenhamn. Annika Ström har varit bosatt i Berlin från 1993 till 2005 och sedan varit verksam i London fram tills nyligen då hon bosatt sig på Mallorca. Sedan år 2000 har Annika Ström arbetat med högst vardagliga svenska fraser som målats på papper, på duk, affischer på stan, väggar, metall, blästrad i sten samt blivit till digitala vägskyltar och i fasta gestaltningar.

Satsningen är ett samarbete mellan konstinstitutionerna Skellefteå Konsthall och Museum Anna Nordlander. Tillsammans har vi initierat projektet ArtTänk ArtTank. Syftet är att skapa nya mötesplatser i olika sammanhang och erbjuda tillfällen att uppleva samtidskonsten i dess olika uttryck och i oväntade rum.

Textverket blir synligt på olika och oväntade platser under hela veckan.

Fri entré.

Textverket blir synligt på olika och oväntade platser under hela veckan.

Arrangör: Skellefteå konsthall och Museum Anna Nordlander.

En del av Berättarfestivalen.

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.