Gå direkt till textinnehållet

ATT SKRIVA OM FÖRBJUDEN KÄRLEK – SAMTAL

– ETT SAMTAL MED FÖRFATTAREN KARIN ALFREDSSON

Karin Alfredsson har skrivit boktrilogin om Vajlett och Rut och deras passionerade men förbjudna kärlekshistoria
i en västerbottnisk by på 50-talet. Böckerna, som våren 2024 blir teater på Västerbottensteatern, berättar en historia som inte tidigare skildrats, om lesbisk kärlek, inskränkthet och kristen intolerans i Västerbottens inland – en miljö som Karin själv vuxit upp i på 50- och 60-talet.

I samtalet får vi höra om bakgrunden till böckerna, hur processen sett ut och vilka källor som använts. Karin Alfredsson har varit verksam som journalist i 50 år, bland annat på Aftonbladet och SVT. Numera arbetar hon mest som författare och har publicerat 20 böcker, bland annat spänningsromaner, och ofta med fokus på kvinnoförtryck. Karin är preses
(ordförande) i Svenska Deckarakademin.

AUTHOR TALK WITH KARIN ALFREDSSON
Karin Alfredsson has written the book trilogy about Vajlett and Rut and their passionate but forbidden love story in a West Bothnian village in the 1950s.

Ti 13/2 kl 18.00 – 19:30

Plats: Trappscenen, Sara kulturhus.
Biljetter: Fri entré, men biljett krävs.
Fika finns att köpa.
Medverkande: Karin Alfredsson
Samtalsledare: Lillemor Skogheden.
Arr: Västerbottensteatern i samarbete med Skellefteå stadsbibliotek.
Ingår i Skellefteå Pride.

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.