Gå direkt till textinnehållet

Berättarcafé Lifsens byar

Välkommen att lyssna till berättelser från tre byar i jörnsbygden och träffa kvinnan som faktiskt skrivit boken Lifsens rot.

2023 skulle Sara Lidman blivit 100 år. Inför jubileumsåret har en förstudie gjorts utifrån hennes bok Lifsens rot, framförallt byadikten innehållande 129 byar och enstakaställen i Lillvattnet socken.

Syftet har varit att hitta personer med anknytning i alla platser och sedan välja ut och besöka 30 av platserna för att lyssna på berättelserna från förr, nu och framtidsdrömmar.

Målet var och är fortsatt att genom berättelserna lyfta platserna, naturen, människorna, litteraturen och skapa möten. Delmål är att få ihop så många berättelser som möjligt och kunna ha minst fem berättarcaféer under jubileumsåret 2023.

Biljettpris: Mer info inom kort

Arrangör: JESS, Sara Lidman-sällskapet, Nordiskt berättarcentrum och Skelleftebygdens berättarförening.

En del av Berättarfestivalen.

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.