Gå direkt till textinnehållet

Drömmen om regnbågen

Musikteater om Judy Garland – och friheten att få vara sig själv

I musikteaterföreställningen Drömmen om regnbågen med Anna Bromee får publiken uppleva den unika historien om Judy Garlands liv och hennes sista konserter i livet, våren 1969 i Sverige och Danmark.

I föreställningen berättas för första gången på en scen – med hjälp av Judy Garlands sånger och särpräglade humor och svärta – om dagarna i Sverige, men också om Stonewall-upproret. Natten efter det att HBTQ-ikonen Judy begravdes i New York, fick gästerna på en av stadens gaybarer nog av polisens trakasserier och gjorde våldsamt motstånd. Händelsen räknas som startskottet till Pride-rörelsen.

Hösten 2019 hade filmen om Judy Garlands liv – Judy – biopremiär. Detta femtio år efter hennes bortgång. I filmen porträtteras hon av Renee Zellweger.

ENG: Drömmen om regnbågen – Music theater about Judy Garland – and the freedom to be oneself. In Swedish.

 

 

 

 

Torsdag 17 februari kl. 12:00 & 18:00
Fredag 18 februari kl. 12:00

Längd: ca 60 min, mat serveras 30 – 45 min
före föreställningen

Pris:
250 kr inkl lunch:
17, 18 februari – Röd linssoppa med hembakt bröd, smör, stilla vatten, kaffe & kaka
295 kr inkl middag:
17 februari – Rödvinsbräserad oxkind, potatis och rotselleripuré och rostade morötter, kågekaka, smör, stilla vatten, kaffe & kaka

Biljettsläpp 19 januari

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.