Gå direkt till textinnehållet
Kim Gardell balancerar en fotboll på pannan. Fotograf Patrick Degerman

El sueco – Offentlig

Kims egenupplevda berättelse som tar oss från en läktare på första bajjenmatchen till erbjudandet från
IFK Göteborg. En föreställning om att våga drömma, våga misslyckas och vem man är bortom det.

Av och med Kim Gardell

Vi har länge velat presentera El Sueco som offentlig föreställning och under Berättarfestivalen får vi äntligen chansen. Temat för dagen är Hållbarhet och många tänker kanske bara på den yttre miljön, men vi människor ska ju också hålla länge och då måste vi tänka på hur vi tar hand om oss själva. UngHästen utforskar identitet, press och friheten att vara den man är.

Det sägs att vi föds som oskrivna blad, men stämmer det verkligen? En del roller föds vi in i, vissa kommer från andras förväntningar på oss och andra väljer vi själva genom livet. Vilka av rollerna kan vi förändra och vem blir man då egentligen?

Via klassrum, omklädningsrum och pojkrum får vi i den här monologföreställningen följa Kims egenupplevda berättelse som tar oss från en läktare på den första Bajjenmatchen med pappa tryggt intill, till ett lag i Colombia där man spelar för att överleva, förbi Luleå och hur det egentligen kom sig att IFK Göteborg ringde…

Genom fotbollen har Kim upplevt några av livets bästa och värsta stunder.
”Fotbollen har under min uppväxt betytt kolossalt mycket! Något jag är fantastiskt glad för. Men det är samtidigt inte en obefläckad eller problemfri period.

De tankar jag brottades med eller de upplevelser som jag stod inför tror jag inte är enskilda företeelser uppkomna ur ett vakuum. Tvärtom tror jag att många kan känna igen sig, mer eller mindre.

Så att i dag få omvandla min historia till en föreställning som tar upp och behandlar en tematik som jag tror är superviktig att prata om känns väldigt spännande och meningsfullt.”

Efter föreställningen bjuds publiken in till ett samtal som tar upp ämnen såsom: identitet, normer, press, gemenskap och mående.

Läs mer om UngHästen eller följ/tagga UngHästen:
vasterbottensteatern.se/unghasten
Följ på instagram: @unghasten

Eng:
El Sueco

Kim’s personal story that takes us from a seat in the stands at the first Hammarbysoccer match to the offer from IFK Göteborg. A performance about daring to dream, daring to fail, and who one is beyond that. By Kim Gardell. In Swedish.

Offentlig familjeföreställning

Onsdag 16 oktober kl 19.00
Lokal: Trappscenen, Sara kulturhus
Längd: 60 minuter inkl samtal.

Manus & regi: Kim Gardell Larsson och David Åkerlund, UngHästen
Medverkande: Kim Gardell Larsson, skådespelare och Albin Avander, samtalsledare

Pris: 150 kr/person
Fika finns att köpa

I samarbete med Hjärnkoll, RF-Sisu och Sunnanå SK.

Arrangör: Nordiskt Berättarcentrum, en del av Västerbottensteatern

En del av Berättarfestivalen. Biljetter/bokning från 11 september 2024

 

  1. Trappscenen, Sara kulturhus

Bilder från föreställningen

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.