Gå direkt till textinnehållet

En skog som går omkring bland husen

Performance med Marianne Folkedotter och Rickard N Jokela. 

Den vilda blicken
vrider sig ur
tamheten

komponerar
och
vrålar

– Diktsamlingen En skog som går omkring bland husen tillägnar jag Moder Jord. Den speglar min upplevelse av att vara en del av naturens enastående kretslopp där födelse, liv, död och återskapande avlöser varandra. Den handlar också om obalanser, förlust och oron för vad som händer när naturen inte längre värnas och framtiden hotas.

I den sceniska föreställningen som bygger på diktsamlingen undersöker Marianne Folkedotter tillsammans med basisten och improvisationsmusikern Rickard N Jokela vad som händer när poesin tar sig muntlig form och vävs samman med ett musikaliskt finstämt ljudlandskap.

Marianne Folkedotter har i sitt yrke som berättarantikvarie vid Västerbottens museum under många år och på olika sätt haft muntligt berättande i fokus. Som scenberättare har hon skapat och framfört ett flertal berättarföreställningar. Diktsamlingen En skog som går omkring bland husen är hennes debutbok.

Rickard N Jokela är främst verksam inom improvisationsmusik. Både som solobasist och frilansmusiker hämtar han olika influenser från indisk konstmusik och jazz men även hårdrock och hiphop. I ett ständigt letande efter nya ljud använder han sig av färgglada effektpedaler som han knappt läst bruksanvisningen till.

Fri entré men biljett krävs. Fika finns att köpa.
Arrangör: Nordiskt Berättarcentrum.

En del av Berättarfestivalen 2022.

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.