Gå direkt till textinnehållet

Festivalklubb: Från Bristol till Pajala

18.00-23.00 Festivalklubb med möjlighet att handla dryck och lättare rätter/tilltugg i baren
18.30-19.30 UniVerse – Clare Murphy
20.00-21.30 Kon flyger – Mikael Niemi med band

Trivsamt umgänge, god stämning och kvalitet på scenen.

Välkomna att hänga en kväll, njuta av underhållningen och med servering.

18.30-19.30 UniVerse med Clare Murphy

Den världsturnerande irländska scenberättaren Clare Murphy gästar Berättarfestivalen 2022 med sin bejublade föreställning UniVerse! Murphy tar oss med på en lekfull exkursion bland myter, vetenskap och en rejäl mängd sköldpaddor…

Hör den hisnande berättelsen om universums uppkomst, där vetenskap och uråldriga myter tävlar med varandra. Kvantfysik och filosofi ställs mot historiska myter, i en lekfull batalj om livets stora frågor: Hur stort är universum? Hur skapades ljuden, livet – vi? Och vad gör alla sköldpaddor här egentligen?

Berättaren Clare Murphy har framträtt med sina berättelser på scener över hela världen, däribland The Globe Theatre och the National Theatre i London, Fabula Festival i Stockholm och Boca du Ceu i Brasilien. Hennes repertoar sträcker sig från politiska berättelser som den syriska The King of Lies; till lekfulla föreställningar som UniVerse. Murphy är också berättarkonsult för Jet Propulsion Laboratory, NASA och flitigt anlitad lärare hos the National Theatre i London

20.00-ca 21.30 Kon flyger

Kvartetten Kon flyger bjuder på fantastiska skrönor och levande musik med djupa rötter i de nordöstra delarna av Norrbotten.

Kon flyger består av musikerna Hasse Alatalo, Johan Andrén och Janne Olofsson och den välkände författaren Mikael Niemi. Ända sedan genombrottet 2000 med Populärmusik från Vittula har han varit en av våra stora och flitigt lästa författare. Han är också en estradör som kan fånga en publik och många har andlöst lyssnat till hans hisnande historier. Nu är det vår tur!

Vid sin sida har han Hasse Alatalo på sång, gitarr och dragspel. Han har spelat med flera i konstellationer, bland annat gruppen Norrlåtar. Johan Andrén, kontrabas, spelar också klassiskt med Luleå symfoniorkester och jazz med Black Island Stompers. Janne Olofsson, fiol, har spelat med Norrlåtar och i många andra sammanhang.

 

Entré för hela kvällen: 295 kr, 220 kr ungdom/studerande.

Festivalklubben öppen kl 18.00 – 23.00 så det går bra att komma tidigt och hänga sent.

Arrangör: Nordiskt Berättarcentrum/Västerbottensteatern

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.