Gå direkt till textinnehållet

Föreläsning Saga Becker

Saga Becker är författare, skådespelare, regissör och föreläsare som slog igenom med filmen “Nånting måste gå sönder”(2015), för vilken hon som första kvinnliga transperson belönades med en Guldbagge för “Bästa kvinnliga huvudroll”. Sen dess har hon bl a medverkat i Sommar i P1, skrivit och regisserat kortfilmen “fuckgirls och publicerat sin debutroman “Våra tungor smakar våld”. 

 

Med sitt personliga och raka sätt berättar Saga om hur det var att växa upp som känslig och feminin pojke i en svensk småstad och känna att nånting skaver. Stressen och utmaningarna i att inte passa in i samhällets normer – och hur det borde få vara att växa upp. Utifrån sina egna erfarenheter bjuder Saga in till ökad kunskap, nya perspektiv och tankeställningar för åhörarna ta med sig både i arbetslivet och i vardagen. Hon når fram till både vuxna och ungdomar med sin historia och har blivit en stor förebild för många. 

 

 

mån 14 feb kl 19.00
Trappscenen, Sara kulturhus
Längd: 1h 30 min
Fri entré men biljett krävs

I samverkan med Sensus , Rättighetscentrum Västerbotten, Region Västerbotten och Röda Korset Skellefteå

Biljetter släpps 19 januari

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.