Gå direkt till textinnehållet

Hiking For Stories

Kan du erbjuda lift åt en berättare?

Under festivalveckan kommer sex nordiska berättare att lifta, slå följe med, förbipasserande personer på Skellefteås gator. Så ser du någon med en uppsträckt tumme och en skylt runt halsen där det står ”Slå följe med mig en stund!”, ta chansen och haka på!

Hiking for Stories är ett utforskande projekt i huruvida det går att använda sig av metoden Urban hitchhiking för att samla in livsberättelser från människor boende i städer i Sverige, Norge och Finland. Metoden innebär att en berättare liftar, slår följe, med en förbipasserande person och promenerar och konverserar så länge som båda parter önskar. Syftet är att utveckla en metod för detta och sätt och möjligheter för att fler ska kunna få lyssna till dessa berättelser.

Du kan följa projektarbetet via sociala medier #hikingforstories

Foto: Alicia Steels/Unsplash

Kostnadsfritt deltagande.

Korta, spontana och frivilliga möten under eftermiddagen onsdag och torsdag under Berättarfestivalen.
Plats: Ute på gatorna i Skellefteå centrum.

Angivna tider är ungefärliga.

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.