Gå direkt till textinnehållet

Invigningsceremoni Årets Kulturkommun 2021-2022, Skellefteå

Tal, bandklippning och framträdanden. Lokala företrädare för kultur och politik deltar.
Kan du ej delta på plats? Se då invigningen digitalt 12 september kl 13:00: https://regionvasterbotten.se/play

I höst och under våren 2022 får kulturen i Skellefteå kommun mer plats än vanligt. Skellefteå har nämligen utnämnts till Årets Kulturkommun i Västerbotten med motiveringen: För att man valt att satsa på ett kulturliv med både bredd och spets, där en unik byggnad i trä, Sara kulturhus, blir en viktig del i ett redan rikt kulturutbud.
Den satsning som Skellefteå gör under sitt år som kulturkommun kommer i första hand att stödja och lyfta fram kulturlivet på orterna utanför stadskärnan. På så sätt vill man ta vara på den kraft som kulturen kan vara för att utveckla en hel kommun. Bakom utnämningen står länets tre stora kulturbolag Norrlandsoperan, Västerbottens museum och Västerbottensteatern. Det är fjärde gången som en kulturkommun utses i Västerbotten.

Syftet med Årets Kulturkommun i Västerbotten är att göra fler delaktiga i kulturbolagens verksamheter och att med gemensamma krafter få större dragningskraft till den kultur som skapas och erbjuds länets invånare. Aktiviteterna syftar också till att bygga goda relationer mellan länsinvånarna, aktuell kommun och kulturbolagen.

Begränsat antal platser vid alla föreställningar under invigningsdagen, bokning krävs även till program med fri entré. För platsreservation/biljettbokning och aktuellt program under kulturåret följ visitskelleftea.se/sv/kulturkommun

Invigningsceremoni sö 12/9 kl 13:00.
Plats: Trappscenen, Sara kulturhus.
Längd: ca 30 minuter
Fri entré, men biljett krävs
Med stöd från Region Västerbotten. Fullständigt och aktuellt program hittar du på visitskelleftea.se.

Följ invigningen digitalt!
Region Västerbotten direktsänder invigningen av Årets kulturkommun Skellefteå
Sön 12 september kl 13.00 – 14.00 på Play (regionvasterbotten.se)

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.