Gå direkt till textinnehållet

Isak Danielson

En gammal själ i en ung mans kropp och en talang som når långt bortom hans unga ålder.

En gammal själ i en ung mans kropp och en talang som når långt bortom hans unga ålder. Sångaren och låtskrivaren Isak Danielson har, endast 22 år gammal, hunnit göra ett ordentligt avtryck med sin dynamiska röst och sina starka texter. Hans röst berör människor på djupet och han har redan jämförts med artister som Sam Smith, James Blake och Anthony & The Johnsons.

Isaks debutalbum Yours (2018) har legat närmare 40 veckor på svenska albumlistan och tillsammans med EP:n Run To You (2019) har Isaks musik passerat 100 miljoner lyssningar. Isak Danielsons publik växer ständigt, han har över 1,8 miljon lyssnare i månaden på Spotify och mer än 100.000 prenumeranter på Youtube.

Den 23-årige svenske artisten har onekligen lyckats göra något som når ut till de som lyssnar. Han fångar dem och sätter ord på deras drömmar, rädslor och känslor, får dem att bli verkliga och levande, eftersom Isak själv känner samma känslor och vet hur man gör musik av dem. Hans vackra röst, på samma gång både stark och sårbar, känns som om den har kraften att stoppa tiden och världen runt den. Tillsammans med de vackra arrangemangen använder han den för att berätta känslosamma historier, där hjärtesorg delar strålkastarljus med hopp, gör dem till skimrande poplåtar som brinner av känsla och kraft.

Han berör på ett djupt personligt plan sin relation till ångest, en självupplevd kamp han haft under många år. Även om ämnet är mörkt så återfinns det ändå ljus i låten. Omfamnat mellan cinematiska stråkharmonier bär hans kraftfulla röst fram blottande verser och refränger som ingjuter styrka i budskapet, att ingen någonsin ska känna sig ensam i sin kamp med ångest.

– Jag skrev den utifrån mina egna erfarenheter och svårigheter att leva med panikångest. Det känns viktigt att förmedla att det är helt naturligt och absolut inte ovanligt att uppleva ångest. Det var en av de första sakerna som hjälpte mig på min resa med att bli bättre, att veta att jag inte var ensam, förklarar Isak Danielson

 

Pris: 495 kr
Biljetter på ticketmaster.com eller Skellefteå Turistcenter.
Biljettsläpp 6 aug kl 9.00.

Arrangör: Sara kulturhus

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.