Gå direkt till textinnehållet

Jag tänker på kärlek

En musikalisk humorshow kring kärlek, singelliv och lycka. Efter Liv Strömquists samhällskritiska och skruvade serier. Av Ada Berger efter serier av Liv Strömquist i bearbetning och regi av Julia Marko Nord.

Presscitat:

”Det resulterar i en driven föreställning med charmigt publikfriande ingångar. Särskilt när ensemblen engagerat försöker finna kärlek hos människorna i publiken…
Inlevelsefullt gestaltar de kärlekens snåriga frågor. Särskilt lyfter det då pratet stannar upp och fysiken tar vid. Extra plus till gestaltningen av fåglars kärleksrelationer. Där Niklas Larsson Lirell visar upp en förvirrad mimik utöver det vanliga…
Det här är en kompakt scenisk produktion med en hel drös nya, eller i alla fall osagda tankar, som presenteras under 90 minuter. Väl värt ett besök.” – Norran

 

Publikreaktioner:⁠

”Så sjukt bra! Kommer att se den en tredje gång. Missa inte årets skönaste föreställning!” – Publikröst
”SÅ BRA!!” – publikröst
”Jättebra föreställning 👏gå och se den! ” – Publikröst
”Älskar denna föreställning. Många olika scener som lockar till skratt även om allvaret också finns där. Förvandlingen till fåglar är så härligt skruvad och genialisk. Tag chansen och se denna föreställning!!!!!!!!!” – Publikröst
”Helt uuuuunderbar föreställning! En bjussig skrattfest med skärpa. Så impad av skådespelarna” – Publikröst
”En toppen föreställning !!!” – Publikröst
”Tack för skratt, glädje och gåshud” – Publikröst⁠
⁠”Riktig energikick i Novembermörkret” – Publikröst⁠
”Jag tänker på kärlek har allt man kan begära! Rolig, bjussig, stark, viktig och alldeles underbar!” – Publikröst⁠
”Se den! Underhållande, med en liten skarpögd egg.” – Publikröst⁠

Vad händer med kärleken när vi försöker välja partner på ett rationellt sätt? Hur mår romantiken när vi bara bryr oss om vår egen lycka? Och vad kan vi egentligen lära oss av Glenn Hysén om vår tids kräsna singelkonsumtion? Och av Britney Spears om kärleksmyten?

Välkommen till en musikalisk och humoristisk show som håller upp en skrattspegel mot samtiden och bjuder på både bisarra och vardagsnära scener.

Julia Marko-Nord, som med framgång regisserade Rotterdam på Västerbottensteatern 2022, kommer tillbaka för att ta sig an Liv Strömquists kompromisslösa, skruvade och analytiska serier om allt från sex, klass, maktstrukturer och samhällskritik i allmänhet, till feminism i synnerhet.

Liv Strömquist slog igenom 2005 med succédebuten Hundra procent fett och har sedan dess etablerat sig som en av Sveriges viktigaste serietecknare och kulturpersonligheter.

Med böcker som Einsteins fru (2008), Prins Charles känsla (2010), Kunskapens frukt (2014), Den rödaste rosen slår ut (2019) och nu senast Liv Strömquists astrologi (2022) har hon skapat sig en särställning som både skarp satiriker och folkbildare.

Hennes serier är flerfaldigt prisbelönade, översatta till närmare tjugo språk och har dramatiserats flitigt. Liv Strömquist driver också podcasten En varg söker sin pod tillsammans med Caroline Ringskog Ferrada-Noli och medverkar regelbundet i podcasten Stormens utveckling med Ola Söderholm och Jonatan Unge.

TIPS!

7 DECEMBER – BAKOM KULISSERNA – JAG TÄNKER PÅ KÄRLEK. Läs mer>>

ÖPPNA REPETITIONER UNDER BERÄTTARFESTIVALEN,
TI 17/10, ON 18/10, TO 19/10 KL 16-17.
FRI ENTRÉ MEN BILJETT KRÄVS.

Eng: I AM THINKING ABOUT LOVE
A musical and humorous show that offers both bizarre and everyday scenes. Based on Liv Strömquist’s uncompromising, twisted and analytical series about everything from sex, class, power structures and social criticism in general, to feminism in particular.

Premiär 15 november 2023 i Umeå.

Skellefteå-premiär 22 november.

PRISER
Ordinarie: 305kr
Ung (tom 26 år)/student: 185kr

Längd: 1 tim 20 min utan paus

Manus: Liv Strömquist & Ada Berger
Manusbearbetning: Tora von Platen & Julia Marko Nord
Dramaturg: Tora von Platen
Regi: Julia Marko-Nord
Scenografi & kostym: Sven Haraldsson
Mask & peruk: Helena Andersson
Ljusdesign: Kin Isaksson
Musikproduktion och arrangemang (“Always on my mind”, “Baby one more time”): Klas Hasselrot

Medverkande: Niklas Larsson Lirell, Louise Löwenberg, Emil Schillén & Anna Söderling

    Bilder från föreställningen

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.