Gå direkt till textinnehållet

Jag tänker på kärlek

– en humorföreställning efter serier av Liv Strömquist!

Av Ada Berger efter serier av Liv Strömquist i bearbetning och regi av Julia Marko Nord.

Vad händer med kärleken när vi försöker välja partner på ett rationellt sätt? Hur mår romantiken när vi bara bryr oss om vår egen lycka? Och vad kan vi egentligen lära oss av Glenn Hysén om vår tids kräsna singelkonsumtion? Och av Britney Spears om kärleksmyten?

Välkommen till en musikalisk och humoristisk show som håller upp en skrattspegel mot samtiden och bjuder på både bisarra och vardagsnära scener.

Julia Marko-Nord, som med framgång regisserade Rotterdam på Västerbottensteatern 2022, kommer tillbaka för att ta sig an Liv Strömquists kompromisslösa, skruvade och analytiska serier om allt från sex, klass, maktstrukturer och samhällskritik i allmänhet, till feminism i synnerhet.

Liv Strömquist slog igenom 2005 med succédebuten Hundra procent fett och har sedan dess etablerat sig som en av Sveriges viktigaste serietecknare och kulturpersonligheter.

Med böcker som Einsteins fru (2008), Prins Charles känsla (2010), Kunskapens frukt (2014), Den rödaste rosen slår ut (2019) och nu senast Liv Strömquists astrologi (2022) har hon skapat sig en särställning som både skarp satiriker och folkbildare.

Hennes serier är flerfaldigt prisbelönade, översatta till närmare tjugo språk och har dramatiserats flitigt. Liv Strömquist driver också podcasten En varg söker sin pod tillsammans med Caroline Ringskog Ferrada-Noli och medverkar regelbundet i podcasten Stormens utveckling med Ola Söderholm och Jonatan Unge.

TIPS!

7 DECEMBER – BAKOM KULISSERNA – JAG TÄNKER PÅ KÄRLEK. Läs mer>>

ÖPPNA REPETITIONER UNDER BERÄTTARFESTIVALEN,
TI 17/10, ON 18/10, TO 19/10 KL 16-17.
FRI ENTRÉ MEN BILJETT KRÄVS.

Eng: I AM THINKING ABOUT LOVE
A musical and humorous show that offers both bizarre and everyday scenes. Based on Liv Strömquist’s uncompromising, twisted and analytical series about everything from sex, class, power structures and social criticism in general, to feminism in particular.

Premiär 15 november 2023 i Umeå.

Skellefteå-premiär 22 november.

PRISER
Ordinarie: 305kr
Ung (tom 26 år)/student: 185kr

Längd: 1 tim 20 min utan paus

Manus: Liv Strömquist & Ada Berger
Manusbearbetning: Tora von Platen & Julia Marko Nord
Dramaturg: Tora von Platen
Regi: Julia Marko-Nord
Scenografi & kostym: Sven Haraldsson
Mask & peruk: Helena Andersson
Ljusdesign: Kin Isaksson

Medverkande: Niklas Larsson Lirell, Louise Löwenberg, Emil Schillén & Anna Söderling

 1. Studion, Umeå Folkets Hus

  Slutsålt
 2. Studion, Umeå Folkets Hus

  Köp Biljett
 3. Studion, Umeå Folkets Hus

  Köp Biljett
 4. Studion, Umeå Folkets Hus

  Köp Biljett
 5. Scen 2, Sara kulturhus

  Köp Biljett
Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.