Gå direkt till textinnehållet
mira

Mira – flickan från långt borta under Berättarfestivalen

Musikteaterpärla om att öppna dörren och släppa in den som behöver en trygg hamn… 

En kall vinterkväll knackar Mira på dörren till en enslig liten stuga. Svea som bor där inne vill egentligen vara ensam, men
bestämmer sig ändå för att öppna. Det är någonting med Mira. Hon ser så annorlunda ut. Hon är så annorlunda. Hon skrattar och sjunger till synes utan anledning och talar ett språk som ingen verkar förstå. I alla fall inte Svea. Det väcker något i henne.

En längtan att också få skratta och leka tillsammans med andra – det väcker en önskan om att höra till.
En visuellt vacker och poetisk liten musikteaterpärla där språket inte är det centrala, utan vad som händer mellan oss… och inom oss.

Sveas och Miras möte – med ord som vi kanske inte förstår men med handlingar som alla människor förstår väcker frågan om att våga öppna dörren och släppa in den som behöver en trygg hamn.

Med hjälp av teaterns alla magiska medel och utan krav på språkkunskaper får publiken kliva in i en värld av nya möjligheter och sedan i slutet dansa ut i en förhoppningsvis ljusare verklighet.

Uppsättningen bygger på Annika Thors och Maria Jönssons hyllade bilderbok från 2014, som belönats med Elsa Beskow-plaketten. Boken är Annika Thors bilderboksdebut, hon är känd framför allt som prisad författare av vuxen- och
ungdomsromaner, som En ö i havet och Sanning eller konsekvens – den senare Augustprisbelönad och filmatiserad.

ENG:

MIRA – THE GIRL FROM FAR AWAY

A GEM OF MUSICAL THEATER ABOUT OPENING THE DOOR AND LETTING IN THOSE WHO NEED A SAFE HAVEN…

On a cold winter evening, Mira knocks on the door of a lonely little cottage. Svea, who lives there, really wants to be alone, but still decides to open up…

A visually beautiful and poetic little gem of musical theater; where language is not central, but more the interactions between us… and within us. A play about the advantages of daring to open the door and letting in those who need a safe haven.

PÅ TURNÉ HÖSTEN 2022 (5/10-18/11) PREMIÄR ONS 21 SEPTEMBER

SPELAS I SKELLEFTEÅ V. 38, 39 & 47

Manus & regi: Bobo Lundén
Scenografi och kostym: Ulla Karlsson
Kompositör: Mattias Kågström
Maskdesign: Helena Andersson
Ljuddesign: Arnaud Spicq
Medverkande: Sonja Lindblom, Nina Irendotter
Längd: 45 minuter
Pris: 205 kr, ungdom tom 26 år 155 kr, Barn tom 12 år 110 kr
Målgrupp: 0–100 år, även icke svenskspråkig publik

Biljettsläpp 7 september!

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.