Gå direkt till textinnehållet

”Nej! Vänliga ehuru något arga hälsningar Sara”

Vi närmar oss 2023, Sara Lidmans jubileumsår, som kommer att uppmärksammas runt om i landet. Centrum är Sara kulturhus och hembyn Missenträsk. Mjukstart blir det redan under Berättarfestivalen 2022 där Sara Lidman-sällskapet medverkat sedan 2012. 

Under Sara kulturhus första år har sällskapet arrangerat serien ”52 oneliners”, läsningar av Sara-texter varje onsdag hämtade ur tal, brev, dagböcker, artiklar e t c. Alla valda ur hennes personarkiv vid Umeå universitetsbibliotek (ca 25 hyllmeter).  

Serien avslutas onsdag 31 augusti men under berättarfestivalen kommer läsning att ske vid tre tillfällen – och uppläsare är tre fantastiska kvinnor som nu finns i ledande positioner i Sara kulturhus. Deras uppgift är kanske inte att, som Sara, ”förändra världen” men väl att ”förändra Skellefteå” och visa på möjligheter och nya vägar. 

Uppläsare:

Måndag, Anna Jirstrand Sandlund, VD Sara kulturhus 

Onsdag, Ann Åström, Ordförande Sara kulturhus

Fredag, Challa Gustavsson, VD Västerbottensteatern

Uppläsare:

Måndag, Anna Jirstrand Sandlund, VD Sara kulturhus 

Onsdag, Ann Åström, Ordförande Sara kulturhus

Fredag, Challa Gustavsson, VD Västerbottensteatern

Fri entre.

Sara Lidman-sällskapet; NBC & Sara kulturhus.

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.