Gå direkt till textinnehållet

Inställt! Om Ditch Dance. Nytt datum finns.

På grund av sjukdom tvingas vi tyvärr ställa in programmet. Nytt datum för besök av Sara-Vide Ericson är 20 november.  Mer information om detta kommer från Skellefteå Konsthall.

Konstnären Sara-Vide Ericson berättar om utställningen Ditch Dance.

Sara-Vide Ericsons målningar innehåller artefakter, ritualer, arv och minnen. Hennes verk är skapade med en naturlig känslighet för det nordiska ljuset och dess rumsliga konstruktion. I centrum står ofta en karaktär som är framtagen ur ett performance eller en ritual vilket oftast är utgångspunkten i varje verk. Med utställningar i Sverige och internationellt har Ericson i Norden etablerat sig som en ledande målare i sin generation.

Under sommaren 2020 bjöds hon in av Skellefteå konsthall att bo och verka i Sara Lidmans föräldrahem i Missenträsk. Under ett års tid har hon samlat på sig ett omfattande material där det färdiga resultatet inte handlar om trakten specifikt utan snarare tar avstamp ifrån vissa litterära möten och miljöer som krondiken och myrar. Utställningen Ditch Dance relaterar till diket, våtmarken och den kraft som skjuter upp från varje grästuva; det som föder det mellanmänskliga tillståndet mentalt, fysiskt, socialt och ekonomiskt.

Lördagen den 23 oktober har ni möjligheten att höra hur utställningen vuxit fram.

Fri entré, men begränsat antal platser så förboka plats.

Arrangör: Skellefteå Konsthall.

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.