Gå direkt till textinnehållet

Romeo & Julia

Lagom till vårt klassikerår har teaterns konstnärliga ledare skrivit ett helt nytt manus till klassikernas klassiker – Romeo & Julia.
Så vad är då nytt? Allt och ingenting. I vår version är Romeo och Julia två vuxna, jämställda människor som möts och blir himlastormande kära. Språket och relationerna är respektfullt uppdaterade och fördjupade men originalberättelsens starka budskap känner vi alla igen – kärleken känner inga gränser.
Precis som Shakespeare leker vi med rim, rytm och form men vi spränger också in massor av nyskriven sång och musik – det blir musikteater från början till slut. Allt framfört av en handplockad, skönsjungande och dansant ensemble. Även om vi befinner oss i 1600-talets Verona i såväl scenografi som kostym så är musiken modern vilket ger en uppsättning som spänner över 400 år. Mitt i den västerbottniska sommaren bjuder vi in er till historiens mest älskade kärlekshistoria, fylld av skratt, lycka och sorg.

Manus och regi: Bobo Lundén Fritt efter William Shakespeare
Scenografi: Astrid Maya
Mask & kostym: Helena Andersson
Musik: Bobo Lundén, Cay Nyqvist
Medverkande: Jacob Danielsson, Gunnar Eklund, Marina Georgescu, Sonja Lindblom,
Ana Stålhammar Stanišić och Adam Stanišić Stålhammar
samt 10 amatörskådespelare

ENG: Shakespeare’s Romeo & Juliet is this year’s summer theatre. Experience laughter, love, joy and sorrow  in a two and a half hour long musical theatre performance in a beautiful outdoor setting. In Swedish.

Premiär 13 juni 2020!
Spelperiod: 13/6 – 12/7 2020

Pris: Ord 310 kr, boka tidigt 265 kr (t.o.m. 12/5), ungdom/stud 180 kr.

Längd: 2 tim 30 min inkl. paus

 1. Medleforsparken

  Köp Biljett
 2. Medleforsparken

  Köp Biljett
 3. Medleforsparken

  Köp Biljett
 4. Medleforsparken

  Köp Biljett
 5. Medleforsparken

  Köp Biljett
Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.