Gå direkt till textinnehållet
Rotterdam

Rotterdam

En bitterljuv kärlekshistoria om genus, sexualitet och att vara långt hemifrån.

Det är nyårsafton i Rotterdam och Alice har äntligen uppbådat det mod som krävs för att maila sina föräldrar och berätta att hon är gay. Men innan hon hinner trycka på ”skicka” avslöjar hennes flickvän Fiona att han alltid har identifierat sig som man, att han nu vill börja leva som man, och byta namn till Adrian.

Medan Adrian påbörjar sin könskorrigering tvingas Alice ta ställning till en fråga hon aldrig trodde att hon skulle ställa sig: Betyder det här att jag är straight? Eller?

Rotterdam är en bitterljuv kärlekshistoria om genus, sexualitet och att vara långt hemifrån. Pjäsen berör och väcker nya tankar med sin känsliga gestaltning av unga människors utforskande av identitet och relationer.

Pjäsen hade premiär i London 2015 och flyttades sen till West End och fick lysande recensioner. Den fick utmärkelsen ”Outstanding Achievement in an Affiliate Theatre” på 2017 års Olivier Awards. Den har turnerat i UK och spelats i New York och Los Angeles och nu sätts den för första gången upp i Sverige och Norden.

Nej Alice, jag vill inte bli en man, jag vill bara sluta försöka vara en kvinna.   
Fiona, ur Rotterdam

 

Pressbilder Rotterdam >>

Premiär för Rotterdam >>

Läs pressmeddelandet om Rotterdam. >>

FÖRSNACK ROTTERDAM
Vare sig du har en biljett till kvällens föreställning eller inte….Kom en stund innan föreställningen och träffa människorna bakom verket. Ett samtal om hur föreställningen Rotterdam arbetats fram. Vilka visioner ligger bakom? Och vilka upptäckter och utmaningar har dykt upp efter vägen?

Onsdag 16 mars kl 18:00, Trappscenen Sara Kulturhus.
Medverkande: skådespelare ur ensemblen, Julia Marko Nord (regissör), Tora von Platen (dramaturg och översättare) och Sven Haraldsson (scenograf)
Samtalsledare: Bobo Lundén, konstnärlig ledare.

 

PRESSKLIPP:

…här, på vår scen, får vi viktig representation men inte bara det. Vi får också nyanserade gestaltningar och en historia som kommer inifrån. En genomarbetad berättelse om kärlek med förhinder, befriad från heteronorm.MARIA WALLIN, NORRAN 

Premiär 9 mars på Sara kulturhus, Skellefteå
Spelperiod: Mars-april 2022

Manus: Jon Brittain
Svensk översättning: Tora von Platen
Regi: Julia Marko Nord
Scenografi: Sven Haraldsson
Mask & Kostym: Helena Andersson
Ljusdesign: Kin Isaksson
I rollerna: Mille Bostedt, Malin Vispe, Tuuli Heinonen och Vilgot Paulsen.

Längd: 2 tim 30 min inkl paus

Priskategorier:
Mån/Tis/Sön/Matiné – Ord 260 kr, Ungdom/stud 135 kr.
Ons/Tors – Ord 255 kr, Ungdom/stud 135 kr
Fre/Lör – Ord 305 kr, Ungdom/stud 185 kr

Spelas i Umeå 23-26 mars!
Biljetter för Umeå bokas här>>

    Bilder från föreställningen

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.