Gå direkt till textinnehållet

Stina Wollter

Hyllningar, hat, rubriker, men framför allt ett mångsidigt och engagerande konstnärskap – Stina Wollter lämnar ingen oberörd. 17 oktober gästar hon Berättarfestivalen i Skellefteå med en egen berättelse, en konsert och en utställning på Museum Anna Nordlander.

Stina Wollter är konstnär, författare, sångerska och Instagramprofil. Hon tar fajten för allas rätt att få vara trygga med sig själva och fylla sin plats på jorden. Stina har beskrivit den press som vi människor utsätts för och visat på strategier för motstånd och överlevnad. Något som ledde till en hel folkrörelse, människor som dansade fram på sociala medier med en uttalad längtan och ett krav på fredade rum kring varje kropp.

”Bilder, berättelser, kroppstrix och dans…”
Stina medverkar med sin egen berättelse som är ”full av bilder, berättelser, sanning, smärta, skapande, konst, kroppstrix och dans”, som hon själv beskriver det. Tillsammans med sin man, musikern Micke Olsson Wollter, avslutar Stina föreställningen med en minikonsert som knyter an till hennes berättande.

Stina säger själv att hon ingår i en större livsviktig berättartradition som kan bidra till förändring:
– Det är en tradition där den personliga berättelsen blir allmängiltig. Det egna skapandet kan väcka fler till lust att skapa, och eftersom skapande är ett vaccin mot maktlöshet kan det bli en början till förändring i ett större perspektiv.

Lördag 17 okt kl 16.00
På Nordanåteatern
Pris: ord 295 kr, ungd/stud 180 kr.

En del av Berättarfestivalen


TIPS! Konstutställning

Ett urval av Stina Wollters konst visas på MAN – Museum Anna Nordlander. Vernissage söndag 18 oktober.

Lördag 17 okt kl 16.00
På Nordanåteatern
Pris: ord 295 kr, ungd/stud 180 kr.

En del av Berättarfestivalen

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.