Gå direkt till textinnehållet

Storsia berättar – Danska yxor i Bjurselet

Under förhistorisk tid var människor i norra Västerbotten inte isolerade från sin omvärld. De reste, influerades av och hade kontakter med människor långt bort. Det har kunnat utläsas bland annat från en 4000 år gammal boplats vid Bjurselet, Byskeälven.

Med utgångspunkt i Storsia berättar Susanne Sundström, arkeolog på Skellefteå museum, om några riktigt tidiga invandrare och om hur ca 200 yxor av dansk flinta hamnade i Bjurselet.

Om Storsia berättar:
Under Berättarfestivalen finns museets personal på plats för att djupdyka ner i en särskild del av Storsia – Skellefteå museums lokalhistoriska utställning. Under veckan har du chansen att höra berättelser och ta del av bilder från olika delar av lokalhistorien – från dåtid till nutid. Ta även chansen att utforska utställningen och lyssna till fler berättelser från historien på egen hand.

Fri entré.

Arrangör: Skellefteå museum

En del av Berättarfestivalen.

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.