Gå direkt till textinnehållet

TÄNK ATT ALLT BLEV SÅ HÄR

Skellefteå Kammarkör sjunger texter av konstnären Annika Ström

Skellefteå kammarkör är en viktig kulturaktör i Skellefteå som bildades 1971 med höga ambitioner och bred repertoar. Sedan 1987 har Leif Åkesson varit körledare och år 2021 firade kören 50 års jubileum med fullsatt salong. Kören består av 35 sångare och repertoaren består av såväl äldre som nutida musik. Körens mål är att ständigt utvecklas tekniskt samt konstnärligt och de provar gärna nya genrer och konstellationer. Kören ger fyra stora konserter per år och vart tredje år deltar kören i en körfestival eller medverkar i en körtävling i Europa.

Konstnären Annika Ström är född i Helsingborg och utbildad vid Konstakademin i Köpenhamn och har sedan dess varit verksam i London. Sedan år 2000 har Annika Ström bland annat arbetat med högst vardagliga svenska fraser som målats på papper, väggar och duk samt tryckts på affischer, metall, blästrad sten samt blivit till digitala vägskyltar och i fasta gestaltningar.

Arrangör: Arr: Skellefteå Konsthall och Museum Anna Nordlander.

En del av Berättarfestivalen 2022.

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.