Gå direkt till textinnehållet

Til Bunns

En berättelse om personliga öden i krigets skugga, en enastående kvinna och hennes styrka som höll en familj samman.

”Bølgende blå og blåne bak blåne. Grandtante på land og midt i fjorden hennes øy: mitt barndomsparadis. Det blinker og lyser i mørkt hav – stort, uovervinnelig – mens motstanden mot den tyske okkupasjonen vokser. Da det ringte på døren den 18. Mars 1944 gikk han for å åpne. Og kom ikke tilbake. Hva kan tilgies?”

Ragnhild A. Mørch är norsk och tysk. I denna föreställning förenar hon barnsdomminnen av gyllene sørlands-somrar i Norge med sin familjs historia – ett pussel av berättelser som sträcker sig över tre generationer. Berättelser som vittnar om att norsk-tysk historia inte bara består av stora linjer utan handlar om personliga öden. Och att det är individens val som sedan bestämmer vägen framåt. En hyllning till en enastående kvinna och hennes styrka som höll en familj samman.  

TIL BUNNS förenar berättarkonst, poesi, två språk och kartongpoesi.   

Idé, dramaturgi og berättande: Ragnhild A. Mørch

Foto: Anna Schäflein

Pris: 200 kr
Ungd (26 år)/stud: 150 kr
Biljetter från 1 sept.

Arrangör: Nordiskt Berättarcentrum/Västerbottensteatern.

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.