Gå direkt till textinnehållet

Tschandala/Tattaren

I den prisade föreställningen Tschandala/Tattaren bjuder Lindy Larsson med den hyllade orkestern Bon Bon Band i ryggen på en personlig teaterkonsert utifrån sitt ursprung. Han ger en röst åt resandefolket och synliggör en blind fläck i vår svenska historia som genljuder in i vår samtid. Föreställningen tar sig an stora och komplexa frågeställningar om utanförskap och övergrepp, men också om överlevnad, läkande och frigörelse. Det är en musikalisk manifestation, högspänd romanimusik utan skyddsnät och en akut åtgärd för att bevara en hotad minoritet, romanifolket. Det är en revision av den svenska historien och en punkig uppgörelse med Strindberg och  kortromanen ”Tschandala”.

Tschandala/Tattaren är en prisbelönt föreställning som har spelats och hyllats inte bara i Sverige utan även internationellt i Berlin, Wien och senast i Budapest. Skådespelaren, sångaren och resandeaktivisten Lindy Larsson rör sig flitigt mellan genrer både i Sverige och internationellt. Lindy tillhör ensemblen på Maxim Gorki Theater i Berlin och har precis spelat Jack i Änglagård på Oscarsteatern i Stockholm.

Lindy är flerfaldigt prisad för sina insatser på scenen och för föreställningen Tschandala/Tattaren har han tilldelats: Teaterkritikernas pris 2022, Stockholms Stads Hederspris för teater 2023 och Katarina Taikon-priset 2023. Tschandala/Tattaren var utvald till den svenska Scenkonstbiennalen 2023 i Stockholm. Tschandala/Tattaren är framtagen i samarbete med Strindbergs Intima Teater.

Medverkande och regi: Lindy Larsson
Text: Lindy Larsson, Stefan Forss, August Strindberg
Kostym: Delaine Le Bas, Stefan Forss
Musik: Bon Bon Band
Ljud & ljus: Gustave Lund

”Lindy Larsson är en urkraft.”

”Han sjunger sig med fullt hjärta och fulla lungor igenom århundraden och fördomar, genom mytologier och våld.”

”Tschandala” får svar på tal till sist, så det rungar om det.”

– SvD

LÄS RECENSIONEN

”En mycket personlig berättelse av en stor artist om sitt liv”

”…starkt och berörande, både sorgesamt och med hopp, humor och medkänsla”

”Musiken är värd ett eget kapitel. Bon Bon Band är så bra med instrumenten och med sången.”

-Kulturbloggen

LÄS RECENSIONEN

29 september, kl 18.00 – 19.20, scen 4, Sara kulturhus

PRIS: 200 kr, ungdom (tom 26 år)/student: 100 kr

Längd: ca 1 tim 20 min utan paus

Biljetter släpps 4 september.

  1. scen 4, Sara kulturhus

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.