Gå direkt till textinnehållet

Vasas Flora och Fauna

Vasas Flora och Fauna har sedan debutalbumet 2015 tagit en särskild plats i musiklivet. Den österbottniska trion med Mattias Björkas, Tina Kärkinen och Daniel Ventus har ett säreget sound och kombinerar knivskarpa samhällsbetraktelser med vardagsnära igenkänning. Lyssnarskaran är stor och trogen och vi är glada att äntligen få presentera dem på Berättarfestivalen!

Deras låtar berättar något om samtiden och om historien på båda sidorna av Bottenviken – om livet nu och då, och i förlängningen också något om oss själva. Vasas Flora och Faunas värld känns just sådan: skapad i dragkraften mellan berättare och mottagare, med en rakhet som känns ovanlig i samtiden.

Alldeles nyss släpptes det nya studioalbumet “Man blåser bort” som Mattias Björkas beskriver så här: ”Vi är många som är besvikna på mycket, och man hanterar det på olika sätt. Vissa kryper tillbaka in i sitt skal och förblir där resten av livet, andra går till angrepp mot vänner och bekanta. Man kan sjunka ned i värsta sortens bakåtsträvan, eller i substanser. ”Man blåser bort” är besvikelsen som atmosfär, den gryende kollektiva misstanken om att det inte kommer att bli något mer. Det utspelar sig på ett torg som nu för tiden tycks vara för stort. Vinden leds från motorvägen rakt in mot torget. Där absorberas den av tre vänner som sitter där för att de behöver varandra mitt i livet.”

Eng.
Since the debut album in 2015, Vasa’s Flora och Fauna has taken a special place in music life. It is a celebrated trio with a distinctive sound that combines razor-sharp social considerations with everyday recognition and has a large and loyal audience. 

Their texts tell us something about the present and about the history on both sides of the Gulf of Bothnia – about life now and then, and by extension also something about ourselves. The world of Vasa’s Flora and Fauna feels just like that: created in the pull between narrator and receiver, with a directness that feels unusual in our time.

Lördag 19 oktober kl 21.00-22.30

Plats: Scen 2, Sara kulturhus

Längd: ca 90 min,
Pris:  Ej klart ännu

Medverkande:
Mattias Björkas, Tina Kärkinen och Daniel Ventus

Arrangör: Nordiskt Berättarcentrum, en del av Västerbottensteatern.
Föreställningen är en del av Berättarfestivalen

Biljetter släpps 11 september 2024

  1. Scen 2, Sara kulturhus

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.