Gå direkt till textinnehållet

Tillgänglighet

På Västerbottensteatern strävar vi alltid efter att hålla en hög tillgänglighet på våra föreställningar.

Sara kulturhus är ett kulturhus för alla och lokalerna är tillgänglighetsanpassade. Har du särskilda behov kan du kontakta oss innan ditt besök så hjälper vi dig.


Toaletter

Tillgänglighetsanpassade toaletter finns på alla våningsplan i anslutning till övriga toaletter. Vid toaletterna intill biblioteket finns även en tillgänglighetsanpassad toalett med skötbord.
Vid scenrum och loger finns även tillgänglighetsanpassade toaletter.

Fällstol
Finns att låna i anslutning till utställningarna.

Rullstol
Du som använder rullstol kommer in till alla våra scener.

Textade föreställningar
För tillfället kan vi inte erbjuda textade föreställningar.

Hörhjälpmedel
I Sara kulturhus används samma hörhjälpsystem till alla scener. Systemet är radiobaserat och inte en hörslinga. Det är alltså möjligt att flytta runt och använda på olika platser och olika scener.

 

Vårt mål är att göra vår teater tillgänglig för alla. Vill du ha mer information eller hjälpa oss att bli ännu bättre? Kontakta Maria Asserud.

Parkering i Skellefteå

De närmaste parkeringarna finns ovanför Sara kulturhus på Södra Järnvägsgatan. Det går även att parkera på norra Järnvägsgatan och komma till Sara kulturhus via gångtunneln under järnvägsspåret.

Närhet till buss
Ta bussen till teatern! Busstationen är i närheten av Sara kulturhus och ett bra alternativ att ta sig till din föreställning om du inte kan/vill köra bil

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.