Gå direkt till textinnehållet

LÄSNING UR FRIHET, JÄMLIKHET OCH NALTA TRO

Se läsningen HÄR!

Sonja Lindblom, Gunnar Eklund och Mattias Kågström läser och gestaltar utdrag från Västerbottensteaterns nyskrivna föreställning ”Frihet, jämlikhet och nalta tro” som går till premiär senare i år. Vid detta specifika tillfälle lyfts nyskrivna berättelser om tre starka kvinnor som gjort skillnad i historien. Maja-Lisa Söderlund som under 1800-talets tidiga väckelserörelse trotsade regeln att endast präster fick tolka Bibeln, Josefina Landström, den kvinnliga stuvaren som i början av 1900-talet arbetade hårt för sin egen försörjning, men istället blev anklagad att bedriva hor, samt Frigga Karlsson vars skarpa tunga häcklade alla mot-ståndare till kvinnlig rösträtt. Teaterns dramaturg Tora von Platen introducerar och avslutar läsningen.

Här kan du läsa mer om föreställningen som har premiär 10 september 2021:
Frihet, jämlikhet och nalta tro


6–14 mars 2021 Feministisk vecka

Feministisk vecka är ett initiativ där Västerbottensteatern, Skellefteå kommun och Museum Anna Nordlander – i an-slutning till Internationella kvinnodagen den 8e mars – tillsammans sätter fingret på olika feministiska frågor och lyfter fram starka, motiverande och intressanta människor. Välkommen till en vecka fylld med spännande programpunkter. Se mer på www.skelleftea.se/ feministiskvecka

Tisdag 9 mars kl 14.00
Plats: Digitalt på Västerbottensteaterns facebook
Fri entré.
Längd: ca 30 min
Medverkande: Gunnar Eklund, Mattias Kågström, Sonja Lindblom och Tora von Platen.
Programmet är en del av Feministisk vecka.

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.