Gå direkt till textinnehållet

Mammorna

De är sjuksyrror, lärare, butiks- och restaurangpersonal. De är mammorna som burit sina barn närmast hjärtat. Och de är mammorna som tvingats uppleva det värsta en mamma kan uppleva, när de väckts mitt i natten av poliser som berättat att deras barn mördats. Det handlar om våldet och kampen – men mest av allt om kärleken.

Vi möter mammor bosatta i Sveriges fattigaste och mest utsatta områden, de som kallas ”no-go-zoner”. I ett direkt tilltal, i en stark visuell iscensättning upplever publiken ett kalejdoskop av öden. Fyra skådespelare förmedlar röster från mammor som förlorat sina barn i skjutningar och de som kämpar för att inte göra det.

Föreställningen bygger på flerfaldigt prisbelönta programledaren, journalisten och författaren Alexandra Pascalidous succébok ”Mammorna”. Hon har bland annat tilldelats utmärkelsen Årets europé, prisats av Svenska PENklubben och The Global Inspiring Women Worldwide Award 2018.

Medverkande på scenen är Lo Kauppi, Chatarina Larsson, Maria Salah och Gloria Tapia.

För regin står Sunil Munshi som genom åren uppmärksammats för sina drabbande och visuella uppsättningar som rönt stora framgångar på teaterscenen. Bland annat ”Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva” på Dramaten, regi för ”Melodifestivalen 2018” och de musikaliska monologerna ”Hallå! Popmusik, kickar å kläder” med Magnus Uggla och ”Lola” med Tommy Körberg. Våren 2021 är Sunil aktuell som regissör för ”Medea” på turné med Riksteatern.

Produktion: Riksteatern.

Pris: 250 kr. Ungdom (tom 26 år)/stud: 175 kr.

Arrangör: Nordiskt Berättarcentrum/Västerbottensteatern.

  1. Sara kulturhus, Scen 2

    Köp Biljett
Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.