Gå direkt till textinnehållet

Mammorna

Ett brännande aktuellt drama om mammor som förlorat sina barn – och kärleken som lever för evigt.

De är mammorna som jobbar inom vården och lokalvården, hemtjänsten och barnomsorgen. De är mammor som burit sina barn närmast hjärtat. Och de är mammor som har tvingats uppleva det värsta en mamma kan uppleva. Att förlora ett barn. Fyra skådespelerskor ger röst åt dessa mammor. Om våldet som tog det mest värdefulla ifrån dem, om sorgen, frustrationen och kampen att orka gå vidare. Men mest av allt handlar den om kärleken, den ständigt närvarande, och för evigt levande.

Föreställningen bygger fritt på journalisten, författaren och programledaren Alexandra Pascalidous hyllade bok med samma namn. För regin står prisbelönade Sunil Munshi, senast uppmärksammad med Klaus Nomi på Kungliga Operan, utvald till Scenkonstbiennalen 2021.

Medverkande på scenen är Lo Kauppi, Chatarina Larsson, Maria Salah och Gloria Tapia.

För regin står Sunil Munshi som genom åren uppmärksammats för sina drabbande och visuella uppsättningar som rönt stora framgångar på teaterscenen. Bland annat ”Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva” på Dramaten, regi för ”Melodifestivalen 2018” och de musikaliska monologerna ”Hallå! Popmusik, kickar å kläder” med Magnus Uggla och ”Lola” med Tommy Körberg. Våren 2021 är Sunil aktuell som regissör för ”Medea” på turné med Riksteatern.

Produktion: Riksteatern.

Pris: 250 kr. Ungdom (tom 26 år)/stud: 175 kr.

Arrangör: Nordiskt Berättarcentrum/Västerbottensteatern.

I samarbete med Skellefteå Riksteaterförening

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.