Gå direkt till textinnehållet

LÄNK 2024

Välkommen till Amatörteaterfestivalen Länk i Norrbotten och Västerbotten.
Är du ledare av, eller ingår i en grupp av unga teaterintresserade mellan 15-20 år? Anmäl er till att delta i vårt amatörteaterprojekt med upptagningsområdet Norrbotten och Västerbotten.

Gå direkt till intresseanmälan

Har du redan anmält en grupp? Du ska då ha fått inloggning via bekräftelsemail för att kunna ladda ner och läsa de sex manus som erbjuds som alternativ inför projektet.

Gå gärna med i vår Facebookgrupp för aktiva Länkgrupper!

AKTUELLA DATUM FÖR 2024 Västerbotten & Norrbotten

  • Anmälningsperioden pågår från april till den 18 september
  • Digital ledarträff/kickoff 30 aug för Västerbotten & Norrbotten
  • Nationell regihelg i Stockholm för regissörer/gruppledare 14-15 oktober 2023
  • Datum för regional workshophelg 24-25 november 2023 (placering Västerbottensteatern)
  • Datum för festival 26-28 april 2024 (placering Norrbottensteatern)

Läs mer på den nationella projektwebben www.lank.riksteatern.se/lank-2024.

VAD ÄR LÄNK?
LÄNK är en nationell amatörteatersatsning av Riksteatern och projektet har funnits i Sverige sedan år 2012. Inledningsvis startade projektet i England på The National Theatre, men har spridits till Sverige, Norge, Finland, Italien, Portugal och Brasilien.

Unga teaterintresserade mellan 15-20 år kan tillsammans med en teaterledare repetera en nyskriven pjäs och målet är att visa föreställningen på en amatörteaterfestival under våren 2024. Det finns totalt sex nyskrivna pjäser att välja mellan och alla är utformade för att framföras av en ung ensemble. Under projektperioden som löper höst till vår fram till festival får alla ensembler möjlighet till fortbildning och teaterfördjupning, i form av workshops och regiutbildningar, med professionella teateraktörer från länsteater. Riksteatern erbjuder också praktisk och konstnärlig stöttning under hela projektåret.

LÄNK passar skolor, kulturskolor, amatörteatergrupper eller ensembler som enbart startas för att genomföra detta projekt. Det är kostnadsfritt att delta i LÄNK, men teaterledare och repetitionslokal krävs.

Västerbotten och Norrbotten samverkar i projektet och har varje år en gemensam strategi och planering, gällande workshops och festival. Mer information finns på lank.riksteatern.se och där genomförs också gruppernas intresseanmälan.

PROJEKTLEDNING VÄSTERBOTTEN/NORRBOTTEN:
Riksteatern Västerbotten Inger Holmberg
Riksteatern Norrbotten Anna Björk
Västerbottensteatern Lillemor Skogheden
Norrbottensteatern Anna Åsdell


Gruppbild Länk 2023


Övning Länk 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.