Gå direkt till textinnehållet
BerättarfestivalenEn del av Västerbottensteatern

Om festivalen

Berättarfestivalen –  för sextonde året!

Sedan starten 2009 har Berättarfestivalen inneburit en vecka fylld med berättarkraft och lyssnarglädje – i hela Skellefteå kommun. Hösten 2024 är inget undantag och tillsammans med lokala kulturaktörer är arbetet i full gång med att planering av den 16:e upplagan.

Nordiskt Berättarcentrum är huvudarrangör sedan 2018 men vid vår sida finns ett 50-tal lokala aktörer. Samverkan med dem är avgörande för festivalens fortlevnad och tillsammans fyller vi veckan med ca 150 programpunkter. Festivalen når ca 8-10 000 besökare och NBC har ett särskilt ansvar för att presentera berättande av hög kvalitet – både via gästspel och egna produktioner/aktiviteter. Det som presenteras ska också vara aktuellt ur ett samhällsperspektiv och en angelägenhet för många. 

Parallellt med programaktiviteterna arbetar vi långsiktigt för att utveckla och stärka berättandet i regionen. Festivalen fungerar dessutom som en mötesplats för berättarbranschen i regionen, landet och övriga Europa.

Berättarfestivalen 2024 genomförs 14–20 oktober och det här året fylls dagarna med program som tematiskt belyser vår historia, vår nutid och vår framtid. Allt ur ett hållbart perspektiv.

Mer information om programmet kommer senare.

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.