Gå direkt till textinnehållet
BerättarfestivalenEn del av Västerbottensteatern

Praktisk information

Arrangör: Berättarfestivalen arrangeras övergripande av Nordiskt Berättarcentrum, en avdelning på Västerbottensteatern, i samverkan med andra kulturinstitutioner och lokala kulturaktörer.
Arrangör för respektive evenemang anges i programmet.

Biljetter
Varje arrangör ansvarar för biljettförsäljing till sina evenemang. Se respektive programpunkt för specifik biljettinformation.

Biljetter till arrangemang av Nordiskt Berättarcentrum/Västerbottensteatern
Biljetterna släpps 1 september och kan köpas på Skellefteå Turistcenter, Trädgårdsgatan 7, info@visitskelleftea.se, tel 0910-45 25 10 eller på tickster.com.
Direktlänkar till biljettbokning på Tickster finns från 1 september vid varje evenemang i programmet.

Många föreställningar har fri entré, men för att kunna hantera eventuella restriktioner i publikantal krävs även biljett till dessa. Bokas på samma sätt som övriga biljetter.
Platser med fri entré ska intas senast 10 minuter före föreställning, annars kan de överlåtas. Eventuellt överblivna biljetter kan bokas vid entrén.

Coronarestriktioner
Vi fortsätter givetvis att följa de restriktioner som eventuellt är aktuella under festivalveckan. De råd och anvisningar som gäller ska fortsätta att följas varför vi fortsätter med god handhygien och hjälps åt att undvika trängsel. Se mer information nedan.

Boende och turistinformation
Information om hotell och andra boende, resmöjligheter och annan information för tillresande kan lämnas av Skellefteå Turistcenter.

Sara kulturhus
Många föreställningar spelas under veckan på en mängd orter utanför Skellefteå centrum. Nordiskt Berättarcentrums och Västerbottensteaterns föreställningar under festivalveckan spelas i huvudsak i Sara kulturhus där även administration och ateljéer har flyttat in när Berättarfestivalen startar. Förutom scener finns även flera serveringar i Sara kulturhus.

Öppettider Sara kulturhus: Måndag-lördag kl 10.00-20.00, söndag kl 10.00-18.00.

Här kan du se en översiktlig bild var scenerna i Sara kulturhus finns »

Mer information om Sara kulturhus.

Kontakt

Avdelningschef Nordiskt Berättarcentrum: Robert Herrala, tel 070-569 56 31, robert.herrala@vasterbottensteatern.se

Programkoordinator/arrangörskontakter: Monica Lindgren, tel 070-624 32 78, monica.lindgren@vasterbottensteatern.se

Koordinator Barnens berättarfestival: Theresa Eriksson, tel 076-849 60 58, theresa.eriksson@vasterbottensteatern.se

Nordiska kontakter: Malin Åberg, tel 070-641 62 51, malin.aberg@vasterbottensteatern.se

Berättarkraftansvarig: Lillemor Skogheden, tel 070-250 45 99, lillemor.skogheden@vasterbottensteatern.se

Kommunikatör: Jonas Lundqvist, tel 070-35 65 008, jonas.lundqvist@vasterbottensteatern.se

Teknisk koordinator i Sara kulturhus: Ola Kostet, tel 073-848 47 82, ola.kostet@vasterbottensteatern.se

 

Corona-information

Aktuell information VÄsterbottensteatern. Uppdaterad 1 september 2021.

HÖSTEN 2021 I SARA KULTURHUS OCH UNDER BERÄTTAFESTIVALEN
På grund av fortsatt samhällssmitta i Sverige så begränsas platserna på varje föreställning och programpunkt så länge restriktionerna gäller. Vi uppmärksammar därför publiken på att det snabbt kan bli slutsålt.

När du bokar dina biljetter i Tickster skapas automatiskt  ett avstånd till nästa sällskap.

Som max ryms 50 personer i salongerna på Sara kulturhus under september månad. Denna begränsning kan dock ändras senare i höst.
Observera att under Berättarfestivalen arrangeras programpunkter på andra platser runt om i kommunen då gäller också avstånd mellan sällskap.

Fri entré men med biljett: De flesta programpunkter kräver biljett eller förhandsbokning, även de med fri entré. Så läs noga vad som gäller för just det evenemang som du är intresserad av.

Håll avstånd i foajéer och vid insläpp till teatersalongerna.
Handsprit finns utplacerat överallt på Sara kulturhus.
Kom gärna i tid för att stifta bekantskap med de nya salongerna i Sara och dess foajéer.
Du får tillbaka pengarna om föreställningar ställs in.

Känner du dig det minsta sjuk vill vi att du stannar hemma. Du får då byta biljetten mot nytt datum om möjligt eller mot presentkort.

Västerbottensteatern håller öppen sin egen biljettkassa 1 timme innan föreställning. Här kan ev kvarvarande biljetter köpas. Vi har alltid flera värdar som du kan fråga om hjälp i samband med föreställning. Under övrig tid i Sara kulturhus så finner du Saras egna värdar som kan svara på frågor eller hänvisa vidare.

Biljettförsäljning sker i huvudsak på internet, Tickster.se, eller via Skellefteå Turistcenter i hörnet Trädgårdsgatan/Nygatan i Skellefteå.

Se gärna här hur du hittar till salongerna i Sara kulturhus >>

 

 

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.