Våra Liv med Unghästen, Västerbottensteatern

UngHästen

UngHästen i Riksdagen!

Tisdagen den 22 november 2016 inbjöds UngHästen återigen till Riksdagen. Denna gång för att spela upp föreställningen ”Det blir sakta bättre”.

Temat för föreställningen är självmord.
Varje dag tar fyra personer livet av sig i Sverige. Var tionde av dessa är unga människor under 25 år. Självmord är i dag den vanligaste dödsorsaken bland 15–24-åringar.
Sarah Appelberg gestaltar en ung tjejs tankar och funderingar på livet. En hoppfull text om hur det är möjligt att trots allt orka med även det mörka i livet.

Efter föreställningen följde ett samtal om hur det går att arbeta med teater som verktyg för att nå unga med psykisk ohälsa och om vad politiken kan göra.

UngHästen vinnare av psykiatripriset i Skellefteå!

UngHästen har återigen har prisats för sina viktiga insatser! Denna gång för sitt arbete med psykisk ohälsa i föreställningarna ”Det blir sakta bättre” ”Just så passfolkvett” och ”På andra sidan”! Unghästen får ta emot psykiatripriset i Skellefteå för att de genom sina föreställningar lyckats gestalta, synliggöra och avdramatisera svåra ämnen.

Fakta Psykiatripriset i Skellefteå
Psykiatriset delas ut årligen till den person eller den grupp av personer som gjort en särskild insats för människor i utsatta lägen.
Det är psykiatriska kliniken i Skellefteå som utser vinnare, samt överlämnar prispengarna på 15 000 kronor

#nätkärlek – en interaktiv föreläsning med UngHästen och Andreas Skog har vunnit Surfa Lugnt priset!!!

Den 9 februari 2016 presenterades vinnaren i samband med Safer Internet Day i riksdagen. Vinnare blev Andreas Skog, IT-pedagog vid Region Västerbotten och #nätkärlek i Umeå tillsammans med UngHästen från Västerbottensteatern.

Se seminariet och prisutdelningen här: https://bambuser.com/v/6089908

– Att få Surfa Lugnt priset är oerhört roligt eftersom det handlar om att göra internet till en trygg plats att vara på för alla – och det är min passion, säger Andreas Skog.  

UngHästen har tilldelades Bris-priset 2015

Lördagen 9 maj 2015 tilldelades UngHästen det fantastiskt fina BRIS-priset.
Västerbottenteaterns ungdomsavdelning UngHästen tilldelas Bris-priset för 2015, för sitt arbete med att genom interaktiv teater inspirera till samtal där alla får komma till tals och bli hörda.

– Det känns oerhört hedrande att få det här priset från Bris, vi är så enormt stolta. Just Bris har en så fantastiskt bra verksamhet och jag kan verkligen säga att under de 15 år vi jobbat ute i skolorna och mött tusentals barn och unga har vi aldrig hört något negativt om Bris. Därför känns det så stort att få Bris-priset, säger UngHästens verksamhetschef Malin Lundqvist, som tog emot priset på middagen för Bris förbundskongress på lördagskvällen.

Motiveringen:
”Med sin interaktiva teater lyckas UngHästen ta upp aktuella ämnen och inspirera till samtal. Genom att dessutom koppla på ett pedagogiskt efterarbete har de också tydligt lyft fram betydelsen av samtalet i skolan.
UngHästen visar vikten av att våga prata om det som kan vara krångligt och svårt.
En utgångspunkt för UngHästens arbete är att skapa ett gott samtal där alla ska våga komma till tals och bli hörda – en barnsyn som stämmer väl överens med den som utgör grunden för Bris arbete.”

Läs mer om priset här.

Interaktiv teater med publiken i centrum!

UngHästen arbetar pedagogiskt med interaktiv teater. Våra föreställningar belyser dagsaktuella ämnen och syftet är att skapa förståelse, delaktighet och engagemang.

Kopplat till våra föreställningar finns alltid ett omfattande pedagogiskt efterarbete. Vi lägger stor vikt vid att skapa gott samtalsklimat där alla ska våga komma till tals och bli hörda.

Vår målgrupp är högstadiet, gymnasiet och vuxna. Vi spelar ca 200 föreställningar per år.

UngHästens arbete har fått mycket god respons över hela länet.

Vi som jobbar på UngHästen är: Niklas Larsson Lirell, David Åkerlund, Linda Gustafsson,
Malin Lundqvist, Firelle Najjar och Nils Lundkvist.

Besöks & Postadress
UngHästen
Nordlandergatan 1
931 33 Skellefteå

Pär Löfbom, Producent UngHästen
070-22 70 452

Aktuellt från UngHästens Facebooksida

Youtube{description}