Gå direkt till textinnehållet
UngHästenEn del av Västerbottensteatern
trygga klassrum

Trygga klassrum

BOKEN OM UNGHÄSTENS KREATIVA METODER FÖR GODA SAMTAL

Självmord är i dag den vanligaste dödsorsaken bland 15–24-åringar. Att så många unga lider av psykisk ohälsa är drivkraften bakom UngHästens pedagogiska värdegrundsarbete i skolan genom två decennier. På efterfrågan har nu UngHästens mångfaldigt prisade arbete dokumenterats i Trygga klassrum – en handbok av pedagoger för pedagoger. I boken beskrivs en metodik att med kreativitet, värderingsövningar, teater och lek som pedagogik skapa en egen ”pratmetod” med klassrummet som scen.

Boken ger dig gnistan att omsorgsfullt leda klassen, övningar och kreativa metoder som förebygger kris i klassrummet. Tjugo förslag för ett tryggt samtalsklimat förmedlas samt fem pass som stärker klassen.
Om vänskap, mobbning, självkänsla/självförtroende, åskådarrollen och nätet. Kanske är det dags att rida ut den där stormen? Få klassen att våga tro på sin egen förmåga? Inta rollen som samtalsledare, introducera värdegrundsarbetet och förmedla en strimma av hopp.

Trygga klassrum hjälper dig som pedagog i din främsta uppgift som relationsfrämjare och samtalsledare. För lärandets skull.
”I trean flög vi, i fyran kraschade vi. Nu i femman är de här för att se om vi kan laga planet och flyga igen.” – Elev om Unghästen
”Jag är övertygad om att värdegrundsarbetet gör livet i klassrummet enklare, roligare och mindre konfliktfyllt. Unghästens grundare förespråkar det som är viktigast: Nyfikenhet, bekräftelse, tro, förväntan.”- Pedagog Linda Sunesson

BOKRELEASE LIVEINSPELNING – på UngHästens Facebooksida

Vi besöker er!
Självklart kommer vi gärna ut till er skola och inspirerar er kring metoden i boken om ni köper in böcker till era pedagoger. Hör av er då ifall ni vill ha ett besök av oss på UngHästen!

Tre Filmer om Trygga Klassrum:

PRESSBEVAKNING

20 års pedagogisk erfarenhet samlad i en bok: ”Vi vuxna måste våga prata – våga lyssna” Megafonen

Unghästen släpper bok – vill inspirera pedagoger – Norran

 

Reaktioner från omvärlden:

Janne Söderström – f.d. För- och grundskolechef i Skellefteå kommun om boken.

 

Liz Bertholdsson, socionom och legitimerad terapeut om boken.

 

Tips och idéer för att skapa ett tryggt klassrum

 

TRYGGA KLASSRUM
Författare: Caroline Jonsson
Förlag: Visto
Utgivningsdatum: 1 sep 2020
Sidantal: 148
Bandtyp: Häftad
Ca-pris: 162 kr ink moms (152,83 exkl moms)
Förfrågningar och beställning för skolor, organisationer etc:
Malin Lundqvist, UngHästen, tel 070-519 85 95
malin.lundqvist@vasterbottensteatern.se

Finns i bokhandeln och i nätbutiker
från 1 sept.

Bokus bokhandel

Visto förlag

Pengarna för boken går till UngHästens förebyggande verksamhet mot psykisk ohälsa.

Se vår inspelning av bokreleasen

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.