Gå direkt till textinnehållet
Nordiskt Berättar­centrumEn del av Västerbottensteatern

Årets berättarkommun

Symbol för Årets berättarkommun

Lokal utveckling genom berättande i Västerbotten – Berättarnas län

Årets berättarkommun i Västerbotten arrangeras av Nordiskt Berättarcentrum i partnerskap med Västerbottens museum och i samverkan med den kommun som nominerats och accepterat utnämningen.

Med denna satsning vill vi uppmärksamma kommuner som på ett målmedvetet och engagerat sätt vill arbeta med berättande. Syftet med utnämningen är att den ska fungera som inspiration till alla de som vill utveckla berättandet på den egna hemorten, öka berättandets betydelse och med det stärka lokal utveckling i hela Västerbotten.

Utgångspunkten är utveckling baserad på en kombination av lokala förutsättningar och möjligheter samt stöd och resurser från regionala kulturinstitutioner. Avsikten är att stimulera till aktiviteter under hela året och att ge anledning till kontinuerlig samverkan mellan berättarkommuner i länet.

Dorotea är Årets Berättarkommun i Västerbotten 2022/23 – Från och med hösten 2022 och ett år framåt tar Dorotea över berättarbudkaveln från Storuman som är nuvarande Årets berättarkommun. Dorotea ska då fyllas med berättande i en massa olika former. Något som kommer att lyfta hela kommunens kulturliv.

Storuman är Årets berättarkommun i Västerbotten 2020/21 – ett år som fylls av berättande. På grund av coronapandemin är kick-off för Storumans berättarår framflyttat till hösten 2021. Men då hoppas vi att kunna starta upp ett år fyllt av berättarupplevelser med föreställningar, workshops, skolprogram, berättarcaféer opch mycket annat.

 

Kontakt på Västerbottens museum:
Marianne Folkedotter, berättarantikvarie,

tel 070-695 38 00, marianne.folkedotter@vbm.se
Ingela Wall, museipedagog
tel 070-300 29 37
ingela.wall@vbm.se

Vi på Nordiskt Berättarcentrum som jobbar med Årets berättarkommun:

Aktuellt i Årets berättarkommun

Rapport från Årets berättarkommun Storuman

Summering berättarhösten 2021

Läs mer

Hösten 2021 summeras
Livsberättelser – workshop i Årets berättarkommun Vindeln

Workshop i muntligt berättande

Livsberättelser

I Storuman och Hemavan

Läs mer och boka

Storuman 29 augusti

KIckoff

Scenprogram och livesändning

Läs mer om programmet

Utbildningsdag

Ordfördelar­utbildning

Lär dig och pröva på att arrangera ett berättarkafé i din egen by, lokal eller förening

Läs mer!
Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.