Gå direkt till textinnehållet
Nordiskt Berättar­centrumEn del av Västerbottensteatern

Årets berättarkommun

Symbol för Årets berättarkommun

Lokal utveckling genom berättande i Västerbotten – Berättarnas län

Årets berättarkommun i Västerbotten arrangeras av Nordiskt Berättarcentrum i partnerskap med Västerbottens museum och i samverkan med den kommun som nominerats och accepterat utnämningen.

Med denna satsning vill vi uppmärksamma kommuner som på ett målmedvetet och engagerat sätt vill arbeta med berättande. Syftet med utnämningen är att den ska fungera som inspiration till alla de som vill utveckla berättandet på den egna hemorten, öka berättandets betydelse och med det stärka lokal utveckling i hela Västerbotten.

Utgångspunkten är utveckling baserad på en kombination av lokala förutsättningar och möjligheter samt stöd och resurser från regionala kulturinstitutioner. Avsikten är att stimulera till aktiviteter under hela året och att ge anledning till kontinuerlig samverkan mellan berättarkommuner i länet.

Malå är Årets Berättarkommun i Västerbotten 2023/24 – Från och med hösten 2023 och ett år framåt tar Malå över berättarbudkaveln och Malå fylls med berättande i en massa olika former – något som kommer att lyfta hela kommunens kulturliv. Läs mer om de programpunkter som sker i Malå under 2023/24 här.

 

Läs pressmeddelandet inför invigning av ”Malå – Årets Berättarkommun” här

Kontakt på Västerbottens museum:
Marianne Folkedotter, berättarantikvarie,

tel 070-695 38 00, marianne.folkedotter@vbm.se

Vi på Nordiskt Berättarcentrum som jobbar med Årets berättarkommun:

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.