Gå direkt till textinnehållet
Nordiskt Berättar­centrumEn del av Västerbottensteatern
Skrattande barn i tidig skolålder

Skolprogram

Utvecklande och roliga berättar­aktiviteter för både elever och lärare

 

Berättarworkshop för elever
Lustfyllda övningar för att inspirera och locka fram berättelser.
Arbeta med modet att berätta inför andra, att träna på att lyssna aktivt, att förstå berättelsens byggstenar och känna glädje, inspiration och lust till berättelser.

Vi kan erbjuda enstaka workshops eller en serie av träffar med specifika mål.
Detta är till exempel en ypperlig möjlighet för Skapande Skola-verksamhet.

– – – – – – – – – – –

Berättarworkshop för lärare
Här kan vi skräddarsy en workshop som passar skolan/arbetslaget. En möjlighet att som pedagog få fler verktyg i hur du kan arbeta med muntligt berättande med elever, på ett sätt som stärker gruppen, fantasin, språkutveckling, skrivutveckling mm. Det inspirerar också till ett aktivt lyssnande, ökad fantasi och föreställningsförmåga, väcker känslor och engagemang.

Skolans läroplan poängterar vikten med muntligt berättande och vi kan arbeta med en workshop som passar alla pedagoger, oavsett ämne.

– – – – – – – – – – –

Berättarrazzia
En total överraskning för elever på er skola. Dörren till klassrummen slås upp under en helt vanlig lektion och en berättare kliver in, berättar en kort berättelse på ca 10 minuter och går sedan ut igen.
Plötsligt dyker nästa berättare upp, och sedan en till… Detta sker i flera klassrum samtidigt.

Under en dag får elever uppleva många olika berättelser. Detta kan med fördel ses som en igångsättare av ett berättarprojekt eller en temavecka.  Viktigast är att det blir en härlig upplevelse som inspirerar och berör.

Intresserad? Kontakta oss för mer information.

Tid, plats, kostnader m m enligt överenskommelse.

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.