Gå direkt till textinnehållet
UngHästenEn del av Västerbottensteatern
improkurser

Kurser i improvisation våren 2023

Folkuniversitetet anordnar kurser i Improvisation med våra medarbetare som kursledare i vår. Här kan du läsa mer och klicka dig vidare för att anmäla dig hos Folkuniversitetet.

Improvisationsteater – Game of the Scene

4 mar 2023 – 5 mar 2023, Folkuniversitetet, Skellefteå

Den här kursen är till för dig som vill utvecklas inom improvisationsteater oavsett om du är nybörjare eller spelat förut. Den passar även för dig som har mycket erfarenhet av ”europeisk” improvisationsteater men vill lära dig mer om den humoristiska ”amerikanska långformen”. Impro kan också vara ett tryggt sätt att våga gå utanför sin comfort zone, där du i en kontrollerad miljö får öva på att ta plats och prata inför folk.

Mål

Målet med kursen är att du ska bli tryggare på scenen genom att lära dig tekniker för att snabbt komma in i en spelbar scen där du kan leka med din spelpartner.

Kursledare

Andreas Anterot är frilansande skådespelare och improvisatör. Under våren 2022 spelade han i ”De 39 stegen” på Västerbottensteatern och medverkade även i ”Social Improv Club”. Som improvisatör jobbar han på Presens Impro i Stockholm och driver impropodden ”Lustgas Podcast”.

Improvisationsteater – Fortsättning med uppspel

6 maj 2023 – 7 maj 2023, Plats: Folkuniversitetet, Skellefteå

Improvisationsteater är teater helt utan manus där all som görs och sägs på scenen skapas i stunden utifrån publikens förslag. Det handlar om att säga JA till sina egna och andras idéer, associera, samarbeta, lyssna på sina medspelare och inte minst våga misslyckas och skratta tillsammans.

Datum för kursen är: 6-7/5 Lörd 10.00-16.00. sönd 10.00-15.00 plus föreställning 16.00-17.00

Vi kommer att hålla till i Folkuniversitetets lokaler på Kanalgatan och helgkursen är ett samarbete med Unghästen och Västerbottensteatern.


läs mer & Boka kursen

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.